Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - Αύριο η κρίσιμη εξέταση από τους γιατρούς

Από το ΕΘΝΟΣ:
Η λύση της τηλεδιάσκεψης εξετάζεται, αν ο πρωθυπουργός δεν μπορέσει να ταξιδέψει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Από τα αποτελέσματα της εξέτασης που θα γίνει πιθανότατα σήμερα στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού θα καθοριστεί εν πολλοίς ο χρόνος της αποθεραπείας του.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει σε... Μέγαρο Μαξίμου την κατοικία του στην Κηφισιά, θέλει να είναι παρών στην έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, που θα γίνει την Πέμπτη, αλλά την τελική απόφαση -όπως βεβαιώνουν στελέχη της κυβέρνησης- θα τη λάβουν οι γιατροί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ομιλία του πρωθυπουργού κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Ο κ. Σαμαράς θα περιγράψει τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του και την εξειδίκευση θα την κάνουν -κυρίως- οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης.
Η παραμονή του πρωθυπουργού στην κατοικία του έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα που αναζητούν λύση. Το μεγαλύτερο θέμα είναι η αδυναμία του αυτή την ώρα να ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν είναι βέβαιο ότι θα παραστεί και στη φημολογούμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Εάν ο κ. Σαμαράς δεν μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει, οι συνεργάτες του εξετάζουν το ενδεχόμενο της τηλεδιάσκεψης. Επίσης, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ορκωμοσία του κ. Γ. Στουρνάρα, ενώ καθυστερούν σημαντικά και οι επιλογές -σε επίπεδο προσώπων- για θέσεις-κλειδιά στη δημόσια διοίκηση (επικεφαλής ΔΕΚΟ, γενικοί γραμματείς).
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βεβαιώνουν ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η σχετική λίστα θα είναι έτοιμη κατά 50% και πως όλες οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν τη «σφραγίδα» του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου