Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος ξέρει (;) το αποτέλεσμα των εκλογών

Από το STATESMEN:
Στη χθεσινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega, στην Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέφυγε σε μια αποστροφή, την οποία υπογράμμισε ρητορικά με έντονο ύφος και περιεχόμενο. Προανήγγειλε ότι το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα ανακοινώσει το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και της αναδιάταξης δυνάμεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως εκείνος το προσεγγίζει.

Δεν έμεινε μάλιστα εκεί, αλλά πρόσθεσε ότι στο στρατηγικό σχέδιο που ο ίδιος οραματίζεται, δεν θα υπάρχει χώρος για βαρίδια, ούτε όμως και για στερεότυπα παλαιά μοντέλα.

Η δήλωση Βενιζέλου συνιστά φυσικά φυγή προς τα εμπρός. Πριν ακόμη οδηγηθούν οι πολίτες στην κάλπη, ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ταξιδεύει τη σκέψη στην επόμενη μέρα του Κινήματος. Και το ερώτημα είναι εύλογο: Γιατί, και γιατί τώρα;

Ουσιαστικά, ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα, και το ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρόθεσή του μάλιστα να προχωρήσει σε… θεραπεία-σοκ για ένα ΠΑΣΟΚ που καταρρέει, δείχνει ότι δεν έχει πλέον αντικειμενικές προσοδοκίες ότι το Κίνημα του οποίου ηγείται, προλαβαίνει να ανακάμψει.

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου βέβαια, θα είναι αφόρητα δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο, την ηγετική ομάδα και τα κορυφαία στελέχη του. Σε σημείο που να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρχει… χρόνος για να ακουστούν όσα θέλει να πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί μάλιστα εντοπίζεται και ένας από τους λόγους που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθεί τόσο, ώστε να διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές. Φταίει (και) η πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου