Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το παρασκήνιο του ναυαγίου του debate

Από το Statesmen:
Ήταν κάποτε ένα debate… Ή μάλλον, η πρόθεση διεξαγωγής του. Η τηλεοπτική μονομαχία του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, δεν θα λάβει τελικά σάρκα και οστά. Όπως προκύπτει από τις σημερινές πολωτικές και αιχμηρές ανακοινώσεις των δυο κομμάτων, δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία τους στους επιμέρους όρους διεξαγωγής του debate, που παραπέμπεται πλλεον στις καλένδες.

Με μια σκληρή, αλλά βαθιά πολιτική δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας, και με τους όρους που έθετε, φρόντισε να την καταστήσει μη πραγματοποιήσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε γνωστοποίηση των θέσεών του για το debate, προτείνοντας τη διεξαγωγή δυο τηλεμαχιών, μιας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, και μιας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, εξαιρουμένου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η Κουμουνδούρου πρότεινε ακόμη ο διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς να είναι ανοικτός, και συντονιστές του debate να οριστούν η Έλλη Στάη και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μπορεί να αποδέχτηκε λεκτικά την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για debate με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ουσία όμως έκανε ό, τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, ενώ είχαν συμφωνηθεί απολύτως οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο, και ενώ οι δυο πλευρές είχαν δεσμευτεί για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εσπευσμένα δικές του ανακοινώσεις, τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το μεσημέρι.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε συμφωνηθεί να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος που θα συντόνιζε το debate, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αιφνιδιαστικά να προτείνει και το όνομα της Έλλης Στάη.

“Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου