Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ποιος είδε βάρκα στο Χελμό,στο Μέτσοβο βαπόρι και... δελφίνι στον Πλαταμώνα

Παραπληροφόρηση για δήθεν ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πιερίας με τις Σποράδες από τις 5 Ιουλίου

Λίγους μήνες μετά το δημοσίευμα της ΕΠΤΑ σχετικά με το ενδιαφέρον και την πρόθεση (και μόνο την πρόθεση) συγκεκριμένου επιχειρηματία να συνδέσει ακτοπλοϊκά τα λιμάνια της Πιερίας με τη Θεσσαλονίκη και τις Σποράδες (Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος), το θέμα αποκτά εκ νέου δημοσιότητα με πολύ περίεργο όμως τρόπο.

Επιλεγμένα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση διοχετεύτηκε, μέσω SMS, η πληροφορία ότι από τις 5 Ιουλίου θα ξεκινούσαν δρομολόγια. Συγκεκριμένα το γραπτό μήνυμα που στάλθηκε στις 26 Ιουνίου με αποστολέα την εταιρεία GL TSANTOS FLYING DOLHIN, ανέφερε τα εξής: «Έναρξη δρομολογίων 5/7/12. Λήξη δρομολογίων 5/10/12. Δρομολόγια: Θες/νίκη-Πλαταμώνας-Σποράδες, Βόλος-Σποράδες- Άγιος Κωνσταντίνος-Σποράδες, Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόνησσος (15 δρομολόγια ημερησίως)».

Ωστόσο την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία ανακοινώνει δρομολόγια, ούτε το λιμενικό αλλά ούτε κάποιος άλλος αυτοδιοικητικός φορέας γνωρίζει κάτι. Και ούτε βέβαια φάνηκε κανένα… δελφίνι στον Πλαταμώνα στις 5 του μηνός!

Το θέμα μάλιστα απασχόλησε και εφημερίδες του νομού Θεσσαλίας! Συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας υπήρξε δημοσίευμα στις 4 Ιουλίου με τίτλο «Ξεκινούν αύριο τα «δελφίνια» από Πλαταμώνα». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την ημέρα της υποτιθέμενης έναρξης των δρομολογίων δημοσιογράφος της εφημερίδας κατέφθασε στον Πλαταμώνα για να «καλύψει» την επίσημη πρώτη των δρομολογίων με προφανές το ενδιαφέρον λόγω των πολλών Λαρισαίων που παραθερίζουν κάθε καλοκαίρι στην περιοχή του Πλαταμώνα. Ωστόσο έφυγε… άπραγος αφού «δελφίνι» δε φάνηκε στη στεριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας GL TSANTOS, κ. Γιώργος Σαραφιανός, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα ΕΠΤΑ, πριν από μερικούς μήνες, είχε αναφερθεί στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν στην περιοχή της Πιερίας. Ειδικά για το λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης είχε τονίσει ότι είναι χαρακτηρισμένο ως «αλιευτικό καταφύγιο», γεγονός, που, όπως είχε τονίσει, δεν επιτρέπει ακτοπλοϊκή σύνδεση αν πρώτα δεν χαρακτηριστεί «λιμένας».

Πολλά ερωτηματικά γεννά επίσης το γεγονός της ξαφνικής δημοσιότητας του θέματος, την ίδια στιγμή που κανείς αρμόδιος φορέας δε γνωρίζει τίποτα για το θέμα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού, γνωστοποιώντας τους τις προθέσεις της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει περαιτέρω προώθηση του θέματος.

Αιφνιδιασμένος και προβληματισμένος δήλωσε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου στου οποίου τα διοικητικά όρια συμπεριλαμβάνεται το λιμάνι του Πλαταμώνα. Αν παρ’ όλ’ αυτά το δούμε το… δελφίνι, να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσουμε!

Πηγή: ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

1 σχόλιο: