Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Tέλος στα τεκμήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τίτλους τέλους στα τεκμήρια διαβίωσης ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με την προωθούμενη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους από το 2013…

Νωρίτερα, σχεδιάζει την παροχή φορολογικών κινήτρων σε όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα είτε με τη μορφή κινητών είτε ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, να τα αποκαλύψουν αν δεν θέλουν να τα χάσουν.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών μελετάται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα να καταβάλλουν ένα φόρο της τάξεως του 5% -8% ώστε να «τακτοποιήσουν» τα αδήλωτα εισοδήματά τους. Αν δεν το πράξουν και εντοπιστούν με την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου όπου θα αποτυπώνονται κινητές και ακίνητες περιουσιακές αξίες, θα κινδυνεύουν είτε με κατασχέσεις είτε με φορολόγηση με συντελεστές έως και 45%.

Όσον αφορά στα τεκμήρια, η κατάργησή τους είναι προδιαγεγραμμένη. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισόδημα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια. Τα τεκμήρια είχαν λογική ύπαρξης που είναι ξεπερασμένη».

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου