Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος με δηλώσεις στην "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στέκεται στο πλευρό των πολιτών ενάντια στην απόθεση των αποβλήτων της TOSOH στο Λατομείο Λιτοχώρου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ «Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στο έργο»
 
Μιλώντας στη «Μ» ο βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η εισήγηση των υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας πέρασε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς και χωρίς να γίνει συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους. «Δεν αντιλαμβάνομαι με ποιο σκεπτικό οι υπηρεσίες συναίνεσαν σε ένα τέτοιο έργο, με τη λειτουργία του οποίου θα απειληθεί το περιβάλλον και θα πληγούν τόσο ο εθνικός δρυμός του Ολύμπου όσο και τα παράλια της Πιερίας, που αποτελούν βασικούς τουριστικούς προορισμούς». 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι οι εισηγήσεις μιλούν για απόθεση 80.000 τόνων αποβλήτων στον χώρο του λατομείου μέσα σε δέκα χρόνια, ενώ δεν γίνεται σαφές, όπως ανέφερε, ποιος και κάθε πότε θα κάνει τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς ελέγχους στο υπέδαφος της περιοχής. 

«Είμαι αποφασισμένος να κινητοποιήσω τους κατοίκους και όλους του φορείς, στήνοντας ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία θα εμποδίσει τα συνεργεία της εταιρείας να εισέλθουν στον χώρο» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος και διεμήνυσε ότι όλοι όσοι δηλώνουν υπέρμαχοι του έργου «θα μας βρουν απέναντι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου