Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στην τελική ευθεία τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη διάρκεια νέας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου σήμερα, προκειμένου ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί αύριο ή την Τετάρτη στον πρωθυπουργό.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε στο "Βήμα" της Κυριακής, ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, η οποία κρίνεται ουσιαστικά από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την πρόταση για παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας κατά δύο χρόνια, αναμένεται να βολιδοσκοπήσει ο Αντ. Σαμαράς, κατά τον κύκλο επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα.

Διαπραγματευτικό όπλο του Ελληνα πρωθυπουργού θα αποτελέσει το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, το πλαίσιο των οποίων αναμένεται παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την προσεχή Τετάρτη, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την επομένη, προκειμένου να τους πείσει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου