Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ανακοινώθηκε στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου ότι βαίνει προς λειτουργία ο βιολογικός Νότιας Πιερίας

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η τ. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Εντός του Αυγούστου αναμένεται η λειτουργία του Βιολογικού Νότιας Πιερίας

* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟ
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 125.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

«Πονεμένη ιστορία» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, την υπόθεση λειτουργίας τού βιολογικού καθαρισμού Νότιας Πιερίας, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν οι σύμβουλοι για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις. Ανακοίνωσε δε ότι ο βιολογικός αναμένεται να λειτουργήσει εντός τού Αυγούστου 2012.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, ανακοίνωσε ότι για να λυθούν σοβαρά προβλήματα που εμπόδιζαν τη λειτουργία τού βιολογικού, πραγματοποιήθηκε σειρά ενεργειών και ξοδεύτηκαν πάνω από 125.000 ευρώ χωρίς σ’ αυτό το ποσό να υπολογίζεται οι εργασίες που έκαναν συνεργεία τού δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Παπαθανασίου μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους ανέφερε ότι ο βιολογικός καθαρισμός Νότιας Πιερίας είναι μια πονεμένη ιστορία.

Αρχικά, αναφερόμενος στην ιστορία τής υπόθεσης είπε ότι η τ. νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας με έγγραφό της στις 8/10/2007 έδωσε τελευταία παράταση για την ολοκλήρωση του αγωγού λυμάτων, τόνισε δε ότι αυτό το έργο τής τ. νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αποδείχθηκε, όταν ξεκίνησε η δημοτική θητεία στον δήμο Δίου-Ολύμπου, ότι δεν είχε άδεια εγκατάστασης, δεν είχε άδεια λειτουργίας, δεν είχε άδεια ίδρυσης και δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος σ’ αυτά τα εργοτάξια που είχαν εγκατασταθεί εκεί και στα αντλιοστάσια.

Ανακοίνωσε ότι εσχάτως πραγματοποιήθηκε και μια τελευταία σύσκεψη που οργανώθηκε από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και αναρωτήθηκε: «Τι αποδείχθηκε από όλη αυτή την ιστορία»; Απάντησε δε ο ίδιος λέγοντας: «Αποδείχθηκε ότι, επειδή έχει μείνει μόνο ο έλεγχος των αντλιοστασίων στη Ζηλιάνα, αν λοιπόν αύριο βάλουμε μπροστά τον βιολογικό, θα μπορεί να δεχθεί λύματα μόνο από το Λιτόχωρο.

Στη Λεπτοκαρυά έχουν κατασκευαστεί οι κεντρικοί αγωγοί, ωστόσο δεν έχουν γίνει οι ιδιωτικές συνδέσεις, όπως επίσης δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις στη Σκοτίνα, στον Παντελεήμονα, στον Πλαταμώνα και στους Πόρους. Εμείς όμως θα βάλουμε τον βιολογικό να λειτουργήσει, επειδή έχουμε υποχρέωση έναντι του υπουργείου αφού οι ημερομηνίες είναι καταληκτικές μέσα στον Αύγουστο.

Ο βιολογικός θα λειτουργήσει έστω και με αυτά τα λύματα του Λιτοχώρου, ώστε να μην έχουμε απένταξη του έργου και θα ζητηθούν επιστροφή 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τον φορέα διαχείρισης – σύνδεσμο βιολογικού καθαρισμού, τότε».

Ακόμη είπε ότι πρόκειται να γίνει και δοκιμή τού κεντρικού αγωγού από το Λιτόχωρο μέχρι τα αντλιοστάσια, διότι υπήρξε μια καταγγελία ότι η ΕΡΓΟΣΕ σε κάποιο φρεάτιο της Λεπτοκαρυάς έριξε κάποια απόβλητα. «Αυτά λοιπόν θα ελεγχθούν και ζήτησα να βρεθεί όλη η αλληλογραφία ώστε να μπορέσουμε να τη στείλουμε στον κ. Εισαγγελέα, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα και δεν φοβάται κανείς», σημείωσε κλείνοντας την ανακοίνωση για τις εξελίξεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο αναπληρωτής δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «απ’ ό,τι φαίνεται, μέσα στον Αύγουστο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το έργο τού βιολογικού καθαρισμού Νότιας Πιερίας. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο όπως ανέφερε ο κος Φαρμάκης, οι οποίες αναλυτικά είναι:

Έλεγχος – θεώρηση από τη Δ.Ο.Υ. Πιερίας όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εξασφάλιση άδειας ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Στη συνέχεια, έγινε θεώρηση – σύναψη σύμβασης του δήμου Δίου-Ολύμπου με τη ΔΕΗ. Ακολούθησαν οι υπολειπόμενες εργασίες σύνδεσης του υποσταθμού ΕΕΛ με το δίκτυο της ΔΕΗ και τέλος πραγματοποιήθηκε η ηλεκτροδότηση της εγκατάστασης.

Άδεια λειτουργίας ΕΕΛ από την περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Δοκιμές των δομικών, υδραυλικών στοιχείων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων του βιολογικού. Ακολούθως, εντοπίστηκαν προβλήματα στεγάνωσης δεξαμενών – φρεατίων, σωληνώσεων από τις δοκιμές αυτές.

Νέες ενέργειες για στεγάνωση σωλήνων στο εξωτερικό αλλά και εσωτερικά στη συναρμογή με το σκυρόδεμα. Στεγανοποίηση με μονωτικά υλικά των δεξαμενών και των φρεατίων. Επιπλέον, στη μεγάλη δεξαμενή έγινε εφαρμογή άλλων μονωτικών υλικών ενώ εδώ και 25 ημέρες πραγματοποιείται πλήρης δοκιμαστική λειτουργία τής εγκατάστασης».

Κλείνοντας δε την ενημέρωση επί του θέματος, υπογράμμισε: «Όλες αυτές οι ενέργειες μας έχουν κοστίσει πάνω από 125.000 ευρώ χωρίς να κοστολογήσουμε εργασίες που έγιναν από δικό μας προσωπικό, δηλαδή την καθαριότητα του χώρου αλλά και τη γενικότερη εξυγίανση του περιβάλλοντος χώρου κλπ. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στην τελική φάση και μέσα στον Αύγουστο θα λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις τού βιολογικού», ανέφερε ο Γιώργος Φαρμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου