Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

A. Σαμαράς: Πονάνε τα μέτρα αλλά είναι αναπόφευκτα

Της Μαρίνας Μάνη

«Ορισμένες από τις περικοπές πονάνε αλλά είναι αναπόφευκτες», παραδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει σήμερα για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος.

Πρόσθεσε ευθύς αμέσως δε, την διαβεβαίωση που συνοδεύει εδώ και ημέρες τις συζητήσεις για τα μέτρα ότι αυτές οι σκληρές αποφάσεις θα είναι οι τελευταίες» διότι, μεταξύ άλλων, θα συνοδευθούν και από ένα άλλο πακέτο, το αναπτυξιακό.

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε την step by step τακτική του: Λήψη μέτρων – θετική έκθεση της τρόικας – εκταμίευση της δόσης «που θα πάει εξ΄ολοκλήρου στο εσωτερικό της χώρας» (ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών και επιστροφή οφειλών του Δημοσίου προς ιδιωτικό τομέα) – επενδύσεις «που θα ανακάμψουν όταν σταματήσει η φιλολογία για δραχμή»¨.

Προκαταλαμβάνοντας αντιδράσεις από το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, λέγοντας ότι αυτές είχαν ορίζοντα τετραετίας διότι «δεν μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις σαράντα ετών από τη μια ημέρα στην άλλη», ενώ διαβεβαίωσε ότι σε δύο χρόνια από τώρα η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική απ΄ό,τι σήμερα - προς το καλύτερο.

Αυτό που ζήτησε από την κοινωνία είναι υπομονή και ενότητα «για να μη περάσει ο διχασμός».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου