Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Προκαλεί, με κάκιστο χιούμορ, η γερμανική BILD

Ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει… εγγυητική επιστολή!
Ο μήνας του μέλιτος του Αντώνη Σαμαρά με τον λαϊκό γερμανικό Τύπο, που κορυφώθηκε με τη δημοσίευση της συνέντευξης του στη Bild, φαίνεται πως πήρε άδοξα τέλος. Η γερμανική Bild, προκαλώντας για μία ακόμη φορά, δημιούργησε... εγγυητική επιστολή στα γερμανικά αλλά με γραμματοσειρά που παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα, την οποία ζητεί να υπογράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της, ότι οι Γερμανοί δεν θα βάλουν το χέρι στο τσέπη, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα πουλήσει ακατοίκητα ελληνικά νησιά. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί δηλαδή τις δηλώσεις Σαμαρά στον γερμανικό και γαλλικό Τύπο, με τον γνωστό, "κίτρινο" τρόπο της.

(δείτε ΕΔΩ το γερμανικό δημοσίευμα)

Η εγγυητική αναφέρει: - "Η οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα ζημιώσει τον Γερμανό φορολογούμενο".
- "Η Ελλάδα θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, όπως η πώληση ακατοίκητων νησιών"
- "Η Ελλάδα αναγνωρίζει και δεσμεύεται να αποπληρώσει όλα τα χρέη της"

Στροφή στο κίτρινο
Η Bild, η οποία είχε τηρήσει απροσδόκητα ήπια στάση τον τελευταίο καιρό έναντι της Ελλάδας και του κ. Σαμαρά, φιλοξενώντας μάλιστα εκτενέστατη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού ενόψει της σημερινής συνάντησής του με την Ά. Μέρκελ, είναι φανερό ότι επιστρέφει στις κίτρινες παραδόσεις της. Ίσως και γιατί δεν θέλει να κακοκαρδίσει το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό της, μέρος του οποίου είχε εξεγερθεί για την ήπια στάση της.

"Ετοιμάζονται για Grexit"
Περνώντας στο σοβαρό κομμάτι του γερμανικού Τύπου, η εφημερίδα Financial Times Deutschland αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών, η οποία μελετά τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο τυχόν εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι Financial Times Deutschland επικαλούνται πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, και αναφέρουν ότι η σύσταση της επιτροπής δείχνει ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ένα πιθανό "αρνητικό σενάριο".

Στην ομάδα συμμετέχουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, περίπου 10 αξιωματούχοι από διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών. Εκπρόσωπος του Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα, εμμέσως επιβεβαιώνοντας την πληροφορία, ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, περιλαμβανόμενων "των μη πιθανών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου