Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Απάντηση Γ. Ν. Κατερίνης στα δημοσιεύματα Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων στον τύπο που προέρχονται από τα πολιτικά κόμματα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ για την Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής η οποία δημιουργήθηκε στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κατερίνης και απευθύνεται «μόνο σε Έλληνες», σας αναφέρουμε ότι:

•η λογιστική διαχείριση των μονάδων αίματος κάθε εθελοντικού συλλόγου ή ιδιώτη εθελοντή, είναι αποκλειστική ευθύνη των εθελοντών (είτε ιδιωτών είτε συλλόγων), και μπορεί να ορίσει σε ποιόν θέλει να δοθούν (ονομαστικά, αριθμός φιαλών αίματος που θα δώσει).

• Η διάθεση όμως των μονάδων αυτών είναι αποκλειστική ευθύνη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας η οποία δεν διαχωρίζει τους ασθενείς ανάλογα με φυλή ή χρώμα παρά μόνο με κριτήριο το ποιος ασθενής έχει ανάγκη, πόση και πότε.

Συνεπώς, οι φιάλες αίματος θα δοθούν με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των ασθενών κάθε μορφής, φύλλου και εθνικότητας, χωρίς αμετροεπείς ρατσιστικές ή άλλου είδους αντιλήψεις, ενώ ο κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να ονοματίσει – αν θέλει- τον ασθενή στον οποίο θέλει να υπολογιστεί (να πιστωθεί) ο αριθμός των μονάδων/φιαλών αίματος.

Το θέμα είναι απλό και ξεκάθαρο: Μετά τη λήψη των μονάδων αίματος, η διαχείριση είναι αποκλειστική ευθύνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κατερίνης.

Μακριά από το Ε.Σ.Υ. και το Γ.Ν. Κατερίνης «ανώμαλες αντιλήψεις»!

Ο Διοικητής

Γ.Ν. Κατερίνης- Ψυχιατρικού Τομέα

Αστέριος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου