Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οριστικοποιείται το παζλ των εξελίξεων για την ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να ψηφίσει το πακέτο στη Βουλή πριν από την Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Οκτωβρίου
Αργά αλλά σταθερά, το χρονολόγιο των εξελίξεων, το οποίο περιέγραφε με σχετικό ρεπορτάζ χθες το πρωί η Voria.gr, αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επαληθεύεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου (πχ Spiegel), η τύχη της Ελλάδας θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Για την ακρίβεια, και όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, τότε θα επιβεβαιωθεί αν η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων και επισήμως, το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας κατά δύο χρόνια.

Άλλο δημοσίευμα (Rheinische Post) αναφέρει ότι η τελική έκθεση της τρόικας, σχετικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, θα είναι έτοιμη αρχές Οκτωβρίου. Πράγματι, στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που είναι προγραμματισμένη για το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί και επισήμως το «πράσινο φως», αν τελικώς δοθεί.

Η Ελλάδα, όμως, έχει την υποχρέωση, έως τότε, να έχει ψηφίσει το πακέτο στη Βουλή, έχοντας πάρει ένα άτυπο οκ από την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου