Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Έργα στη Θεσσαλονίκη χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νιάρχου

Από τους UNITED REPORTERS:
Την ανακατασκευή της πλατείας Ελευθερίας θα χρηματοδοτήσει το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όπως συμφωνήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του Ιδρύματος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και οι αντιδήμαρχοι Χ. Καπόν και Κ. Γούλα.

Η διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη διοίκηση του δήμου και σήμερα σφραγίστηκε η θέληση του Ιδρύματος να «έλθει» στη Θεσσαλονίκη και να βοηθήσει την πόλη χρηματοδοτώντας μια σειρά από έργα.

Ακόμα συμφωνήθηκε να χρηματοδοτήσει δύο κοινωνικές δομές, το ιατρείο ημερήσιας φροντίδας και το υπνωτήριο των αστέγων καθώς και την ανακατασκευή της οδού Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το τουρκικό προξενείο.

Στην συνάντηση συζητήθηκε ακόμα η χρηματοδότηση (ύψους 170.000 ευρώ το χρόνο )και μετατροπή της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου σε Μητροπολιτική καθώς η χρηματοδότηση της κατασκευής νέου μουσείου σύγχρονης τέχνης που θα συστεγάσει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό.

Το Ίδρυμα
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου