Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κάποτε έκανε η κυβέρνηση διακοπές,τώρα κάνει η …αντιπολίτευση

Από το ANTINEWS:
Το καλοκαίρι του 2010, το πρώτο καλοκαίρι που ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και η χώρα είχε μπει στο ΔΝΤ, ξαφνικά η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει παρατεταμένες διακοπές. Ενώ δηλαδή ο κόσμος χανόταν, ο Γ. Παπανδρέου πήρε το κανό του και πήγε στην Πάρο, παρέα με τον πρώτο τη τάξει υπουργό, Γ. Ραγκούση. Από το νησί, μάλιστα περνούσαν κι άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να λάβουν οδηγίες.

Τότε είχαμε πει ότι “η κυβέρνηση της Πάρου” περνά μια χαρά σε μια χώρα που χάνεται στη δίνη της κρίσης. Είχε επίσης ειπωθεί ότι με τις πολυήμερες διακοπές του ο ΓΑΠ είχε κάνει από μόνος του αντιπολίτευση, δε χρειαζόταν καν η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δύο χρόνια μετά, κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της έχουμε αυτή τη φορά την αντιπολίτευση να κάνει διακοπές. Ο Αλέξης Τσίπρας, από τα τέλη Ιουνίου και έπειτα έχει χαθεί εντελώς. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αν δεν υπήρχαν ορισμένες φωτογραφίες του από τις διακοπές με την οικογένειά του, θα λέγαμε ότι μετακόμισε στη… Βενεζουέλα.

Όμως, για να μην τον ξεχάσουμε εντελώς, μας θυμίζει ότι είναι εδώ, απλά παίζει ακόμη με τα κουβαδάκια του σε κάποια παραλία.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που σε πολιτικό επίπεδο είναι όλα ανοικτά, ο Αλέξης είναι… cool, που λέει και ο σοφός λαός.

Η κυβέρνηση έχει απλώσει όλο τον τραχανά αλλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, συνεχίζει την πενθήμερη εκδρομή του Λυκείου. Κι επειδή δε χάρηκε πολύ στα μαθητικά του χρόνια (αφού έκανε καταλήψεις αλλά δεν το επέτρεπε και η κομματική γραμμή του ΚΚΕ), είπε να κάνει πολυήμερες διακοπές για να ξεκουραστεί.

Που να τρέχει τώρα στην Αθήνα να κάνει δηλώσεις για τις… ασήμαντες συναντήσεις του Σαμαρά. Γιατί να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό ή με τη Χρυσή Αυγή; Καλύτερα να κάθεται στις παραλίες της Κρήτης και τραγουδά για την επανάσταση που άργησε.

Εν πάση περιπτώσει, ο Αλέξης να είναι καλά και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καίγονται στην Αθήνα να βγάζουν ανακοινώσεις.

Αλλά δε μπορεί. Όλο αυτό το καλοκαιρινό σκηνικό στην Κουμουνδούρου δε μπορεί να είναι τυχαίο. Τόσο καλή αντιπολίτευση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, δεν το περίμενε ούτε ο καλύτερος οπαδός της ΝΔ. Ακόμη και ο Βενιζέλος κάνει περισσότερη κριτική.

Οπότε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Αντώνης και ο Αλέξης μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί και αποφάσισαν να ξηλώσουν μαζί το παλιό πολιτικό σύστημα, αρχίζοντας από το ΠΑΣΟΚ. Ή ο Αλέξης κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μείνει στην …. αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου