Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Έρχεται το φάρμακο για την φαλάκρα!

Πριν λίγα 24ωρα ο επικεφαλής ομάδας ερευνητών, ελληνικής καταγωγής επιστήμονας, Γ. Κοτσαρέλης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες, για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για την φαλάκρα και όπως υποστηρίζει, είναι εφικτό η θεραπεία αυτή να μπορεί να είναι έτοιμη και να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας.

Οι περισσότεροι άνδρες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία ενώ το 80% των 70χρονων εμφανίζει κάποιο πρόβλημα τριχόπτωσης. Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η τεστοστερόνη, η ανδρική ορμόνη, παίζει κάποιο ρόλο στη διαδικασία απώλειας των τριχών η οποία επέρχεται όταν ο θύλακας της τρίχας μικρύνει πέραν ενός ορίου.

Οι ερευνητές που εργάζονται στο τμήμα δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ανέλυσαν τα γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται όταν αρχίζει η απώλεια των τριχών. Διαπίστωσαν ότι η διαδικασία συμπίπτει με την αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης συνθετάση της προσταγλανδίνης D.

Σε πειράματα που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αυξημένη στις γυμνές περιοχές του κεφαλιού των ανδρών και πώς αυτή αναστέλλει την αύξηση των τριχών.

Οπως ανέφεραν οι ερευνητές στη δημοσίευση που έκαναν "εντοπίσαμε έναν στόχο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ουσιών που δεσμεύονται στον υποδοχέα της πρωτεΐνης και να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να αντιστρέψει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών".

Πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου