Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ρεάλ στο πρώτο clasico της χρονιάς [βίντεο]


Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» στον πρώτο τελικό για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι δύο ομάδες ήταν υποτονικές στο πρώτο 45λεπτο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 55', έδωσε ρυθμό στο πρώτο «clasico» της χρονιάς. Αμεση ήταν η απάντηση των «μπλαουγκράνα», με τον Πέδρο στο 56' να πλασάρει εύστοχα τον Ικερ Κασίγιας. Ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Καταλανών κέρδισε πέναλτι από τον Σέρχιο Ράμος και ο Λιονέλ Μέσι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα στο 70ο λεπτό. Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ στο 78' μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Ινιέστα και κάθετη πάσα στον Τσάβι, που νίκησε με πλασέ τον Κασίγιας. Ο αρχηγός των Μαδριλένων είπε
όχι στον Μέσι στο 83' και στην αντεπίθεση η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μείωσε στο τελικό 3-2. Ο Αντριάνο γύρισε την μπάλα στον Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα προσπαθώντας να ντριμπλάρει τον Ανχελ Ντι Μαρία, που του έκλεψε την μπάλα και σκόραρε.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Αντριάνο, Μασκεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι (83' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Άλμπα), Μέσι, Σάντσες (72' Τέγιο).
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Οζίλ (82' Μαρσέλο), Καγιεχόν (66' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (61' Ιγκουαΐν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου