Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"O ήλιος μας φλερτάρει 300 ημέρες το λιγότερο και πάνω" γράφει η Λιτοχωρίνη αισθητικός Αθανασία Κυρίτση

Ο ήλιος μας δίνει φως
Ο ήλιος είναι φίλος, πηγή ζωής
Ο ήλιος είναι εχθρός

Ποιά γυναίκα γιατί όχι και άνδρας δεν θέλει να είναι υγιείς, όμορφος, και ερωτεύσιμος;

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη πηγή ζωής και ευεξίας. Χωρίς αυτήν τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Ο ήλιος βοηθάει τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D, όμως η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος και προκαλούν πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Το δέρμα μας είναι το όργανο στο οποίο τα σημάδια του χρόνου αποτυπώνονται αλλάζοντας του όψη, υφή, χρώμα και ελαστικότητα. Σήμερα όλοι έχουμε προσέξει ανθρώπους που έχουν ένα κουρασμένο δέρμα το οποίο είναι όλη μέρα εκτεθειμένο στον ήλιο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες συνήθως στις επαρχιακές πόλεις, να φαίνεται το δέρμα τους διαφορετικό συγκριτικά με συνομήλικους των πόλεων.

Η μη προσεκτική και παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στην ακτινοβολία βραχυπρόθεσμα μας προσφέρει ένα ελκυστικά μαυρισμένο δέρμα έτσι όπως έχει επιτάξει η μόδα της εποχής. Αντιθέτως μακροπρόθεσμα μας επιφέρει φωτογήρανση, ρυτίδες, δυσχρωμίες, τραχύτητα, ωχρό δέρμα, χαλάρωση, ηλιακή υπερκεράτωση, μειωμένη ελαστικότητα, καλοήθεις όγκους καθώς επίσης και καρκίνο του δέρματος που αποτελεί το άλλο άκρο του φάσματος της οφειλόμενης στον ήλιο βλάβης. Άρα είναι λάθος να δεχόμαστε τα σημάδια της φωτογήρανσης σαν σημάδια φυσικής γήρανσης.

Το μαύρισμα δεν είναι τρόπος για να προστατεύσει κανείς το δέρμα

Το μαύρισμα είναι ουλή!!!

Προστασία από ιατρικά ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα ανθεκτικά στο νερό είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Όχι στο οποιοδήποτε αντηλιακό που πουλάν στα περίπτερα και στα καταστήματα σουβενίρ.

Στο σημείο αυτό νιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι η χρήση του αντηλιακού δεν είναι καλοκαιρινό αξεσουάρ αλλά απαραίτητο 300 ημέρες το λιγότερο το χρόνο φορώντας το ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές που εκτίθονται στον ήλιο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση σε αυτόν.

Φτάνει η αντηλιακή κρέμα; ΟΧΙ

Ο σωστά εκπαιδευμένος αισθητικός μπορεί να σας προσφέρει σωστές συμβουλές:

-Η κρέμα είναι πρώτη βοήθεια.

-Αν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο έχουμε την ανάγκη από 50 SPF δείκτη προστασίας, αν είναι μεσαίου 30 SPF δείκτη και αν είναι σκούρο 20 SPF δείκτη προστασίας.

Έτσι λοιπόν θα προστατέψουμε το δέρμα μας γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές όπου το δέρμα θα έχει εκτεθεί τις περισσότερες φορές σε έντονη ηλιοφάνεια και θα χρειάζεται αναπλήρωση και επανόρθωση.

Δεν πρέπει να στερηθούμε την χαρά του ήλιου.

Είμαι σίγουρη ότι με μια καλή γνώση και έρευνα της αγοράς θα βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην δική σας φιλοσοφία.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
Αριστοτέλους 1 & Μ. Αλεξάνδρου Κατερίνη
Τηλ. 2351300801
Fax 2352083590
Κιν. 6909178786
email: athanasia.kiritsi@gmail.com

Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου