Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι Ινδοί TOUR OPERATORS θαυμάζουν τον Όλυμπο από την Θεσσαλονίκη.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;
ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;;;
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;;;

ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ;;;

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ - ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από τους UNITED REPORTERS:
Τι είδαν οι Ινδοί στη Θεσσαλονίκη
«Είστε η καρδιά της Ελλάδας» είπε σε φορείς της πόλης ο πρόεδρος της Ένωσης Ινδών tour operators Subhash Goyal - Νότια Αφρική και Ιαπωνία οι επόμενες αγορές στόχοι της Θεσσαλονίκης
Στις αγορές της Νότιας Αφρικής και της Ιαπωνίας φιλοδοξεί να «συστήσει» τη Θεσσαλονίκη, ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με τουριστικούς φορείς της περιοχής.

Όπως υπογραμμίζει στους UR ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Νίκος Σαπουντζής, ήδη έχει δρομολογηθεί η συμμετοχή του φορέα στην έκθεση JATA World Tourism Congress and Travel Fair στο Τόκιο, στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2012. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Σαπουντζής θα συναντηθεί με μεγάλους tour operators και φορείς τουρισμού της Ιαπωνίας, προκειμένου να παρουσιάσει τη Θεσσαλονίκη και τις επιλογές που προσφέρει στον επισκέπτη.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αγορά της Νότιας Αφρικής, δεδομένης της ισχυρής παρουσίας της ελληνικής ομογένειας στην περιοχή. Σημειώνεται ότι τόσο την Ιαπωνία όσο και τη Νότια Αφρική συνδέει με την Θεσσαλονίκη η Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα μηνύματα και από την αγορά της Ινδίας, μετά τη συμμετοχή του Οργανισμού στο 60ο ετήσιο Συνέδριο της ΙΑΤΟ (Indian Association of Tour Operators) το οποίο έλαβε χώρα προ μηνών στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ινδούς πράκτορες και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία πακέτων σε συνεργασία και με έλληνες tour operators.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκαν για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ινδών tour operators Subhash Goyal μαζί με συνεργάτες του. Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή, η Ινδία είναι δυνητικά μία μεγάλη αγορά για τη Θεσσαλονίκη αφού, όλο και περισσότεροι είναι οι Ινδοί που επισκέπτονται την Ευρώπη κάθε χρόνο.

Σημαντική θα είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ινδοί ταξιδεύουν από δέκα ημέρες έως τρεις εβδομάδες και ξοδεύουν 2.160 ευρώ το άτομο, σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με τους Ευρωπαίους τουρίστες.

Ο κ. Σαπουντζής παρουσίασε στον κ. Goyal την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εστιάζοντας στο προφίλ του Ινδού τουρίστα.

Οι καλεσμένοι, οι οποίοι πολύ λίγα γνώριζαν για τη Θεσσαλονίκη, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις πολλές επιλογές που προσφέρει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις εναλλακτικές ημερήσιες εκδρομές στις κοντινές ιαματικές πηγές της Απολλωνίας, του Λαγκαδά, τα λουτρά Πόζαρ, το Άγγιστρο, τα Μετέωρα, στους Δρόμους του κρασιού, στον Όλυμπος, τη Βεργίνα και το Άγιο Όρος. Δεδομένου ότι ταξιδεύουν πρωτίστως με τις οικογένειες τους, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το Νόησις, τη Waterland και το Magicpark.

«Εσείς δεν είστε “Many stories, one heart” ( το brand name της Θεσσαλονίκης), αλλά είστε η καρδιά της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της ΙΑΤΟ Subhash Goyal , κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής φορέων της πόλης.

(Στη φωτογραφία, από αριστερά, οι Νίκος Σαπουντζής Γενικός Διευθυντής ΟΤΘ, Περσεφόνη Τρίχα Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας, Praful Koshla Sales Manager Jtic Travel Group, Βαγγέλης Μαντζόλης General Manager TUI Ελλάς, Σωτήρης Αναγνώστης CEO CloudRoam, Subhash Goyal President IATO, Σπύρος Πέγκας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελένη Σωτηρίου Σύμβουλος Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος Αντιπρόεδρος ΟΤΘ/Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Στέφανος Χατζημανώλης Αντιπρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας Θράκης).


Καταστροφική η διακοπή πτήσεων
Παράλληλα, για διαφαινόμενη «εγκατάλειψη» του δεύτερου αερολιμένα της χώρα κάνει λόγο η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα που αναφέρονται στα σχέδια διεθνών αεροπορικών εταιρειών να διακόψουν ή να μειώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η ΕΞΘ εκφράζει την αγωνία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη είναι μεν ένας παράγοντας που επηρεάζει τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών, αλλά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης συνέβαλε και ο σκληρός ανταγωνισμός με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

«Παρά το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε επισημάνει πρώτη τον κίνδυνο, σήμερα βρίσκεται στην καθόλου ευχάριστη θέση να τονίσει για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκοπεί το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ από τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι ξεκάθαρο, όπως λέει η ΕΞΘ, ότι η απουσία στρατηγικής αερομεταφορών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο όπως είναι η Θεσσαλονίκη, δυσχεραίνει το συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ενθαρρύνει σπασμωδικές κινήσεις με αναμφίβολα αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ryanair, η οποία επιδοτήθηκε αλόγιστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Από την πλευρά του ο κ. Σαπουντζής, ερωτηθείς να σχολιάσει τη διακοπή των πτήσεων της Swiss, της Alitalia και της British Airways από τη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός της πόλης δεν θα επηρεαστεί, καθώς τα κενά που αφήνουν οι εν λόγω αεροπορικές εταιρίες καλύπτονται από αλλού.
Η Θεσσαλονίκη σήμερα συνδέεται με 62 προορισμούς του εξωτερικού και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου