Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Σεπτέμβριος 2012)

Στον αέρα και πάλι ο ανανεωμένος κατάλογος με πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές
Το 2012 μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ακόμα χειρότερο από το 2011. Μέσα στους έξι μήνες που μεσολάβησαν από την έκδοση του προηγούμενου καταλόγου τον Μάρτιο οι διαφορές είναι σχετικά μικρές. Αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι πως μέσα στο τρέχον έτος έχουν κλείσει αρκετές πληγές που έφερε η κρίση στη χώρα.

Μεγάλα θύματα αυτής της κρίσης στο χώρο των υποδομών είναι οι τεχνικές εταιρείες που βουλιάζουν καθημερινά και οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν μείνει άνεργοι. Η κατάσταση που παρουσιάζεται σήμερα υπάρχουν πια πολύ σοβαρές ελπίδες ότι θα καλυτερεύσει και αρκετά έργα θα πάρουν μπρος.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τον 5ο κατά σειρά κατάλογο με τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα σήμερα. Η καινοτομία αυτού του καταλόγου σε σχέση με τους προηγούμενους είναι η αναλυτική παρουσίαση κάθε έργου που έγινε από τις 3-23 Σεπτεμβρίου. (Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην σελίδα με τα Αφιερώματα στα έργα του καταλόγου).

Να θυμίσουμε πως κάθε έξι μήνες, μέσα Μαρτίου και μέσα Σεπτεμβρίου, παρατηρούμε τόσο την εξέλιξη των μεγάλων έργων όσο και τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνονται κάθε φορά. Τα έργα που βλέπουμε στον κατάλογο είναι διάσπαρτα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Είναι μεγάλα έργα τα οποία προσφέρουν ανάπτυξη, απασχόληση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν αφορά το σύνολο των έργων αλλά εκείνων που λόγω μεγέθους και σπουδαιότητας επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ
Υπάρχουν αρκετά νέα έργα που μπαίνουν στον ανανεωμένο κατάλογο και δίνουν μία μεγαλύτερη δυναμική στον κατάλογο και δείχνουν και μία μεγαλύτερη κινητικότητα και πάλι στα δημόσια έργα. Τα νέα έργα είναι τα παρακάτω: Η επέκταση του Τραμ της Αθήνας από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά (αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για να αρχίσουν τα έργα)
Το σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης του τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος (αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για να αρχίσουν τα έργα)
Η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα με την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Λυρική Σκηνή και το Πάρκο Σ.Νιάρχος (αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για να αρχίσουν τα έργα)
Το έργο αναβάθμισης του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία (αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για να αρχίσουν τα έργα)
Το οδικό έργο Καλλονή-Σίγρι στη Μυτιλήνη
Οδικό τμήμα Θίσβη-Κανάβαρι στην Στερεά Ελλάδα
Περιφερειακός Βόλου- τμήμα Γορίτσα-Αγριά
Το οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα
Το οδικό έργο Ιππικό Κέντρο-Καλύβια-Λαγονήσι-Ανάβυσσος
Το έργο του Περιφερειακού-Βόλου Γορίτσα-Αγριά

ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Δυστυχώς σε αυτόν τον κατάλογο ο αριθμός των παγωμένων έργων έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς έφτασε στον αρνητικό αριθμό των 14. Πλέον τα παγωμένα έργα δεν είναι μόνο εκείνα των Αυτοκινητόδρομων με παραχώρηση αλλά και άλλα όπως τα μεγάλα έργα της ΔΕΗ και έργα σε Αεροδρόμια. Τα παγωμένα έργα είναι εκείνα που είτε έχει σταματήσει η κατασκευή τους είτε έχουν ανάδοχο αλλά για διάφορους λόγους δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση επί μακρόν.

Στην ανάλυση των έργων δίπλα από κάθε έργο υπάρχει και η ανάδοχος εταιρεία που το κατασκευάζει. Αυτό μας δίνει και μία εικόνα για το ποιες εταιρείες σήμερα «εξουσιάζουν» το χώρο των μεγάλων δημόσιων έργων. Στον παρόντα κατάλογο δεν υπάρχουν μεγάλα Αθλητικά, Τουριστικά και Ιδιωτικά έργα λόγω της ισχυρής οικονομικής κρίσης στην χώρα.

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2012 η λίστα με τα ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2012-2017
(Παρουσίαση ανά έτος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2012
Τους πρώτους 9 μήνες του 2012 οι παραδόσεις ήταν απογοητευτικές και περιορίστηκαν σε δύο: Στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα όπου τον Ιούλιο παραδόθηκε το τμήμα Τσακώνα- Α/Κ Θουρίας (23,5χλμ) και της παράδοσης τον Μάρτιο της Παράκαμψης Μαλίων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης μήκους 9χλμ.

Ακόμα περιμένουμε: την παράδοση του Σιδηροδρομικού τμήματος 3 Γέφυρες-ΣΚΑ ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να λειτουργήσουν οι σταθμοί του Προαστιακού της Αθήνας: Πύργος Βασιλίσσης, Κάτω Αχαρναί και να παραδοθεί το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Παραδείσια- Τσακώνα.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΤΣΑΚΩΝΑ- Α/Κ ΘΟΥΡΙΑΣ (1η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΜΑΛΑΤΑΣ) (Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ)
ΒΟΑΚ- ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΑΛΙΩΝ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ: ΤΜΗΜΑ Α/Κ ΘΟΥΡΙΑΣ- Α/Κ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) (Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ- ΤΣΑΚΩΝΑ (Κ/Ξ ALPINE BAU GmbH- ΤΕΡΝΑ Α.Ε)
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ (J&P ΑΒΑΞ-ALSTOM)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ 3 ΓΕΦΥΡΕΣ-ΣΚΑ (J&P ΑΒΑΞ-ALSTOM)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2013

Αρχές της χρονιάς θα παραδοθεί το Φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο. Μέχρι τα ο καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί η επέκταση από τον Άγιο Αντώνιο στην Ανθούπολη με 2 σταθμούς, η μεγάλη επέκταση από τον Άγιο Δημήτριο έως το Ελληνικό με 4 Σταθμούς και η επέκταση του Μετρό από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι.

Την Άνοιξη θα είναι έτοιμο το Φράγμα Ιλαρίωνα και το ανατολικό τμήμα του άξονα Άκτιο- Αμβρακία μήκους 48,5χλμ. Το χειμώνα αναμένεται η ολοκλήρωση του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο- Σπάρτη και τα έργα της Β` φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί και η επέκταση του διαδρόμου 10-28 στο Αεροδρόμιο Μακεδονία ενώ τον Οκτώβριο το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο Φιξ.
Ίσως μέσα στο έτος να ολοκληρωθούν: το δυτικό τμήμα του άξονα Άκτιο-Αμβρακία, το τμήμα Μάνδρα- Ψαθάδες του Κάθετου Άξονα Αρδάνιο- Ορμένιο, το Φράγμα Ασωπού και τα έργα στο λιμάνι του Αιγίου το τμήμα του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό και ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-Σύνορα.

Στην κατηγορία ΠΑΓΩΜΕΝΟ είναι τα έργα Β` φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας, το τμήμα Σιδηρόκαστρο-Πετρίτσι ενώ μόλις πριν λίγες μέρες αναβλήθηκε η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου της Μεγαλόπολης.
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,2. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ΓΡΑΜΜΗ 3 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 1.ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 5,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2.ΑΛΙΜΟ, 3.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, 4.ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΡΔΑΝΙΟ- ΟΡΜΕΝΙΟ ΤΜΗΜΑ : ΜΑΝΔΡΑ- ΨΑΘΑΔΕΣ (ΑΕΓΕΚ)
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΥΝΟΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 10-28 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΑΘΗΝΑ) (ΕΤΕΘ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ (ΜΟΡΕΑΣ)
ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΙΟΝΙΟΣ) -ΑΜΦΙΒΟΛΟ-
ΦΡΑΓΜΑ ΓΑΔΟΥΡΑ ΡΟΔΟΣ (ΜΕΤΩΝ-ΑΕΓΕΚ)
ΦΡΑΓΜΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΑΕΓΕΚ)
ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΤΕΡΝΑ)
ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΞ (ΑΚΤΩΡ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΓΕΚ/ΣΕ 4 ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ) ΠΑΓΩΜΕΝΟ
ΕΡΓΑ B ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΠΑΓΩΜΕΝΟ (ΕΛΤΕΡ)
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΕΡΡΕΣ- ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ - ΠΑΓΩΜΕΝΟ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (J&P ΑΒΑΞ) -ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2014
Μέχρι το καλοκαίρι θα δοθούν στην κυκλοφορία: το οδικό τμήμα Στυλίδα- Ράχες, η παράκαμψη Λαμίας, τα τελευταία τμήματα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο- Ορμένιο (Αρδάνιο-Μάνδρα), ενώ θα ολοκληρωθεί και η ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης. Μέσα στο έτος θα παραδοθεί το τμήμα του Κάθετου της Εγνατίας Οδού Φλώρινα-Νίκη και το οδικό έργο Καρτέρι-Πάργα.

Επίσης θα έχουμε και την ολοκλήρωση της εργολαβίας Καρτέρι-Πάργα και το Νέο Μουσείο στη Μεσσαρά Ηρακλείου και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου. Ολοκληρώνεται και το τελευταίο τμήμα του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας καθώς και τα οδικά τμήματα Θίσβη-Κανάβαρι, Ιππικό Κέντρο-Λαγονήσι-Ανάβυσσος.

Μέσα στο έτος περιμένουμε την ολοκλήρωση στα έργα του Περιφερειακού Βόλου, των έργων στο λιμάνι της Καβάλας και του Α/Κ σύνδεσης των Παραγλαύκιων Αρτηριών με το Νέο Λιμάνι της Πάτρας. Εντός του έτους θα ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το οδικό τμήμα Γορίτσα-Αγριά του Περιφερειακού Βόλου.

Στην κατηγορία ΠΑΓΩΜΕΝΟ είναι το έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Σκιάθου λόγω προβλημάτων με την σύμβαση.
ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΣΤΥΛΙΔΑ - ΡΑΧΕΣ (Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ)
ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΧΛΟΣ)
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΘΕΜΕΛΗ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ* ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΟΡΜΕΝΙΟ –ΤΜΗΜΑ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΜΑΝΔΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ)
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΤΕΡΙ-ΠΑΡΓΑ (ΤΕΡΝΑ)
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΕΡΡΕΣ- ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ, ΥΠΟΤΜΗΜΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ- Α/Κ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΤΕΡΝΑ-ΑΕΓΕΚ)
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗ-ΝΙΚΗ, ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΜΟΧΛΟΣ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΡΙΑ (ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΛΑΥΚΙΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ)
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ ΑΧΑΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΗ)
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΡΗΤΗ (PC DEVELOPMENT)
ΕΡΓΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΤΟΜΗ)
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΙΣΒΗ-ΚΑΝΑΒΑΡΙ (ΜΕΤΚΑ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ (ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΡΙΑ (ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ) ΠΑΓΩΜΕΝΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2015
Η Ανάπλαση του Δέλτα Φαλήρου (Λυρική, Εθνική Πινακοθήκη, Αγορά, Πάρκο) θα λειτουργήσει στα τέλη του έτους μαζί με την Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Τιθορέα- Λιανοκλάδι- Δομοκός με πλήθος από σήραγγες και γέφυρες. Το Φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί μετά από 10 χρόνια. Αυτή τη χρονιά ολοκληρώνεται και ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή (Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή) και τα οδικά έργα Ποτίδαια-Κασσάνδρα και Θέρμη-Γαλάτιστα.

Στο τέλος του καλοκαιριού ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο Πάρου. Ολοκληρώνεται το οδικό τμήμα Ποτίδαια- Κασσάνδρα καθώς και το περιβαλλοντικό έργο του ρέματος Εσχατιάς. Μέχρι το καλοκαίρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος και θα ολοκληρωθεί το έργο στον λιμένα Γυθείου.

Στην κατηγορία ΠΑΓΩΜΕΝΟ είναι τα έργα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμωνα σε συνολικό μήκος 25χλμ.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ - Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ-ΔΟΜΟΚΟΣ (ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ)
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΛΥΡΙΚΗ, ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΠΑΡΚΟ)- (ΤΕΡΝΑ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ* ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ. ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ΑΒΑΞ)
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ- ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ)
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΗ-ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ (ΤΡΙΚΑΤ ΑΤΕ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΙΣΒΗ-ΚΑΝΑΒΑΡΙ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΓΟΥΡΝΕΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (ΔΟΜΙΚΗ-ΘΕΜΕΛΗ)
ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ (ΤΕΡΝΑ)
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ (ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ)
ΛΙΜΑΝΙ ΓΥΘΕΙΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ)
ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ – 1ο ΤΜΗΜΑ (ΑΚΤΩΡ-ΜΟΧΛΟΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΑΥΤΟΚ/ΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΤΕΜΠΗ –ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ 3 ΣΗΡΑΓΓΕΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2016
Αρχές του έτους θα λειτουργήσει το αναβαθμισμένο τμήμα Καλλονή-Σίγρι. Το έτος αυτό πιθανόν να παραδοθεί το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη : το Μετρό με 13 Σταθμούς. Το 2016 είναι μία χρονιά που σημαντικά έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν. Εντός του έτους θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ Διακοπτό- Ροδοδάφνη. Επίσης θα παραδοθούν τα έργα της Γ` 1 φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της Γ` φάσης του λιμένα Πατρών.
Στην κατηγορία ΠΑΓΩΜΕΝΟ είναι τα έργα Γ` φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσα, της επέκτασης του 6ου προβλήτα στον λιμένα Θεσσαλονίκης και των Αυτοκινητόδρομων Κεντρικής Οδού Ε65, Ολυμπίας Οδού, Ιόνιας Οδού,
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕ 13 ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΑΕΓΕΚ) -ΑΜΦΙΒΟΛΟ-
ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΙΓΡΙ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) (ΚΞ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ-ΤΟΞΟΤΗΣ-ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
ΕΡΓΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 6ΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΚΤΩΡ) ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΡΓΑ Γ ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΤΡΑΣ (ΤΕΡΝΑ ΑΤΕ)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ - Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ ΔΙΑΚΟΠΤΟ- ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΕΓΕΚ- J&P)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ - Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΚΤΩΡ- J&P) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ* ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ - Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ ΚΙΑΤΟ- ΔΙΑΚΟΠΤΟ (3 ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ) –ΠΑΓΩΜΕΝΟ-
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Ε-65 (ΛΑΜΙΑ- ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ) –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΝΕΑ ΟΔΟΣ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (ΠΥΡΓΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ) –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (ΑΝΤΙΡΡΙΟ- ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΡΤΑ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ) –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΝΕΑ ΟΔΟΣ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ –ΠΑΓΩΜΕΝΟ- (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ)
ΕΡΓΑ Γ1 ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ) ΠΑΓΩΜΕΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2017
Έργα Μετρό θα λειτουργήσουν σε αυτή τη χρονιά. Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει η επέκταση των 7,5 χιλιομέτρων από το Χαϊδάρι στο Κέντρο του Πειραιά. Επίσης θα παραδοθούν τα έργα της κατασκευής του Ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη Λαχαναγορά

Στην κατηγορία ΠΑΓΩΜΕΝΟ είναι το έργο της Λιγνιτικής Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 που έχει πρόβλημα χρηματοδότησης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Κ16 (ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (J&P ΑΒΑΞ)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (J&P ΑΒΑΞ-GHELLA- ALSTOM TRANSPORT)
ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 (TERNA-HITACHI) -ΠΑΓΩΜΕΝΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ (2011)
Ολοκληρώθηκαν: Η χρονιά ξεκίνησε από νωρίς με παραδόσεις καθώς στις 19 Γενάρη παραδόθηκε το τελευταίο τμήμα της παράκαμψης Άρτας. Σε λειτουργία την Άνοιξη του 2011 τέθηκε ο Προαστιακός Σταθμός ΣΚΑ/Αχαρναί. Στις 21 Οκτωβρίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Δερβένι-Λαχανάς του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκη- Σέρρες-Προμαχώνας.
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ –ΣΕΛΛΑΔΕΣ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΑ/ΑΧΑΡΝΑΙ
ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙ-ΛΑΧΑΝΑ

Στον επόμενο κατάλογο (ΜΑΡΤΙΟΣ 2013) περιμένουμε την είσοδο αρκετών νέων έργων μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (βρίσκεται υπό δημοπράτηση)
ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α`ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΘ (βρίσκεται υπό δημοπράτηση)
ΓΡΑΜΜΗ MONORAIL ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (αναμένεται δημοπράτηση)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (βρίσκεται υπό δημοπράτηση)
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔ. ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ-ΔΟΜΟΚΟΣ (βρίσκεται υπό δημοπράτηση)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΚΟΥΠΑ ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (αναμένεται δημοπράτηση)
ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (φάση ολοκλήρωσης διαγωνιστικής διαδικασίας)
ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (αναμένεται δημοπράτηση)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΙΔ. ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ- 3 ΓΕΦΥΡΕΣ (αναμένεται δημοπράτηση)
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ (αναμένεται δημοπράτηση)
ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (αναμένεται δημοπράτηση)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου