Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η παπαδιά και ο εραστής της πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία

Μόνο λίγες ώρες χρειάστηκαν για να εξιχνιασθεί η δολοφονία του 52χρονου ιερέα και πατέρα τριών παιδιών στα Κρέστενα Ηλείας, προχθές το μεσημέρι. Η σύζυγος του ιερέα που είχε επιχειρήσει να στρέψει τις έρευνες της Αστυνομίας είτε προς δήθεν άγνωστους ληστές, είτε προς δήθεν απειλές που ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί το θύμα, γρήγορα ομολόγησε ότι πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία βρισκόταν η ίδια και ο εραστής της.

Η 43χρονη πρεσβυτέρα οδήγησε τον ιερέα στη θανάσιμη παγίδα που είχε σχεδιάσει με τον 40χρονο φίλο της: προχθές, νωρίς το μεσημέρι, είχε ξεκινήσει με τον σύζυγό της από το χωριό της, Φλόκα Ηλείας (κοντά στην Αρχαία Ολυμπία) για βόλτα στη Ζαχάρω. Περίπου στη μέση της διαδρομής, στη διασταύρωση μετά τα Κρέστενα, ζήτησε από τον ιερέα να σταματήσει επικαλούμενη σωματική ανάγκη.

Η παπαδιά εκεί έκανε το πρώτο της λάθος, αφού δεν κατάφερε να δικαιολογήσει στην Αστυνομία γιατί απομακρύνθηκε 400 μέτρα, όπως είπε, από το αυτοκίνητο.
Μετά τη δολοφονία επικαλέστηκε σοκ, αλλά οι γιατροί δεν το επιβεβαίωσαν με βάση τις αντιδράσεις της.

Οι ισχυρισμοί της ότι ο σύζυγός της έπεσε θύμα ληστείας δεν ευσταθούσαν, αφού όσα χρήματα είχε ο ιερέας βρέθηκαν επάνω του, ενώ δεν έπεισαν τα όσα είπε περί δήθεν απειλών που είχε δεχθεί το θύμα. Ο 52χρονος ιερέας άλλωστε καταγόταν από τη Φωκίδα και στην περιοχή βρισκόταν για διακοπές - δεν είχε αντιπαλότητες με κανέναν.

Η ομολογία. Με αυτά τα δεδομένα η Αστυνομία ανέκρινε επί ώρες την παπαδιά, η οποία έπεσε σε σειρά αντιφάσεων και τελικά ομολόγησε τη συμμετοχή της στον σχεδιασμό για τη δολοφονία του άνδρα της και κατονόμασε τον συνεργό της και φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.
Πρόκειται για τον 40χρονο εραστή της, ο οποίος κατάγεται από τους Κρουνούς Κρεστένων και είναι αγρότης. Τόσο εκείνος όσο και η παπαδιά συνελήφθησαν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου