Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η “δουλειά” έγινε

Τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος «καθάρισαν» με 2 στα 2 τα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το υλικό της και βάζει τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση.

Στη Λετονία, την Παρασκευή, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Παρότι είχε τον έλεγχο του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια κακή εκτίμηση του Κυρ.Παπαδόπουλου και ένα πέναλτι που σωστά καταλογίστηκε. Με την είσοδο όμως του Σαμαρά στο β΄ ημίχρονο άλλαξε ταχύτητα πίεσε και έφερε τα πάνω κάτω. Σκόρερ οι Σπυρόπουλος, Γκέκας.

Η εθνική κατέβηκε με σχήμα 4-4-2 και επιθετικές αιχμές τους Μήτρογλου, Γκέκα. Όμως σε ένα πεταμένο 1ο ημίχρονο, που είχε την υπεροχή, το μόνο που πέτυχε ήταν ένα δοκάρι με τον Μανιάτη για να έρθει τελικά και το γκολ των γηπεδούχων στο τέλος του 45λέπτου. Με την αλλαγή σχήματος από την αρχή της επανάληψης, αντιδράσαμε νωρίς και με συνεχή πίεση ψηλά βάλαμε τα 2 γκολ που χρειαζόμασταν για να φύγουμε νικητές.

Χθες, με τη Λιθουανία στο Φάληρο και πρωταγωνιστές τους Νίνη, Μήτρογλου αλλά και τους Παπασταθόπουλο, Κυρ.Παπαδόπουλο, βάλαμε άλλους 3 πόντους στο σακούλι μας. Είναι η αλήθεια πως η γενιά της εθνικής νέων του 2007 έκανε καλά τη δουλειά της. Αυτό ήταν και το αισιόδοξο μήνυμα της αναμέτρησης. Με Σωκράτη στην άμυνα, Σωτήρη στο κέντρο και Κώστα στην επίθεση, πλαισαιομένους από το πάθος του Κυρ.Παπαδόπουλο, τον ζήλο του Μανιάτη, την ωριμότητα του Φορτούνη, την εμπειρία των Κατσουράνη, Τοροσίδη αλλά και τον ενθουσιασμό του Μαυρία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Επίσης, με τέτοιον Σπυρόπουλο, και στα δύο παιχνίδια, δύσκολα θα ξαναδούμε βασικό τον Χολέμπας, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στον Τζιόλη που κράτησε την θέση του και στα 2 ματς. Ο Γκέκας, έχασε γκολ που δεν μας έχει συνηθίσει αλλά όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται.

Τον Οκτώβρη οι προσθήκες των Σαλπιγγίδη, Σαμαρά (επιστροφή από τραυματισμό) και η επαναδραστηριοποίηση των Καραγκούνη, Τζαβέλλα, Σηφάκη θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα στα 2 επόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Με Βοσνία εντός και Σλοβακία εκτός. Μην ξεχνάμε πως η πρώτη είναι ισόβαθμη αλλά από πάνω μας (μετράει η διαφορά γκολ) και η δεύτερη ήταν παρούσα στο προηγούμενο μουντιάλ της Ν.Αφρικής. Με επανάληψη του 2 στα 2 παίρνουμε ξεκάθαρο προβάδισμα.

Αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και ικανοποίηση τα συναισθήματα από τα πρώτα δείγματα γραφής. Ο όμιλος δείχνει εύκολος όμως πρέπει να τον προσέξουμε. Από τις δηλώσεις των διεθνών και του κόουτς, φαίνεται ότι όλοι είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο και γνωρίζουν με ποιούς αντιπάλους έχουν να κάνουν. Όλα καλά μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε σταθερά!
Πηγή: STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου