Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τι αλλάζει στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Σ. ΦΑΡΜΑΚΗ

Στον κυριακάτικο αθηναϊκό τύπο διαβάσαμε για αλλαγές στον υγιεινομικό χάρτη της χώρας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ανάμεσα σε αυτά για τα οποία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα αποκτώντας μια εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών. Τι πραγματικά θα γίνει στο νοσοκομείο της Κατερίνης; Ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Φαρμάκης μας εξηγεί:

«Είμαστε στην κατηγορία των περιφερειακών νοσοκομείων που θα γίνουν εξειδικευμένα. Δε θα είναι κλασικού τύπου Γενικό Νοσοκομείο, θα υπάρχει εξειδίκευση. Στην περίπτωση μας, θα έχει έντονα τα στοιχεία του ψυχιατρικού τομέα γιατί στην Πιερία έχει ήδη καταργηθεί το ΨNΠΟ και προχωράμε στη συνένωση με το ψυχιατρείο να αποτελεί τον 4ο τομέα του Νοσοκομείου Κατερίνης. Το πρώην ΨNΠΟ είναι ένας ολόκληρος τομέας με πολύ μεγάλες υποδομές, μάλιστα. Αυτή θα είναι η εξειδίκευση. Κι όταν λέμε ενοποίηση, δεν εννούμε πως θα μεταφερθεί η κλινική στο κτίριο του νοσοκομείου. Οι εγκαταστάσεις δεν καταργούνται . Εννοούμε πως θα γίνει ένας ενιαίος οργανισμός για μια ενιαία διαχείριση, μια ενιαία τεχνική, οικονομική και διοικητική υπηρεσία με δυνατότητα να μεταφέρεται από τον έναν τομέα στον άλλο το προσωπικό για να καλυπτει τις ανάγκες».

Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως για να γίνει η εξειδίκευση πρέπει να πλεονεκτεί ένα νοσοκομείο σε κάποιο τομέα, να υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί και σωστές εγκαταστάσεις. Επίσης, τόνισε πως όταν λέμε καταργήσεις στον τομέα της υγείας, δεν εννούμε πως κλείνει κάτι επειδή είναι άχρηστο ή δεν έχει αντικείμενο όπως συμβαίνει σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.

*Η κατάργηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου έγινε το Μάρτιο του ‘12 . Επειδή ο νόμος ήταν γενικός κι αόριστος, ο καινούριος θα ψηφιστεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ή την επομένη. Αυτό αναμένεται για να γίνει η πλήρης ενσωμάτωση του ψυχιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου