Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Φήμες για ανασχηματισμό

Την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα οριστικοποιηθεί το σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη της Κυριακής τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, ζητώντας δικαιότερα μέτρα, στρατηγική που έχει σχέση με το φόβο των κοινωνικών αντιδράσεων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο ποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με την τρόικα, επέμενε ότι με την λήψη των μέτρων θα πρέπει να συμφωνηθεί τόσο η επιμήκυνση όσο και ο χρόνος εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ενώ διαμήνυσε ότι δεν θα συμφωνήσει με περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος έστειλε μήνυμα στην τρόικα ότι τα μέτρα που ζητά έχουν ως αποδέκτη μια κοινωνία η οποία είναι τεμαχισμένη».
Ωστόσο κοινή είναι η εκτίμηση ότι οι τόνοι έπεσαν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, εξέλιξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα τεθεί θέμα καταψήφισης των μέτρων.
Στο παρασκήνιο πάντως φουντώνουν οι φήμες ότι άνοιξε ο δρόμος για ανασχηματισμό αναβαθμισμένη τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση.
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι πιθανό να συμμετάσχουν ως αντιπρόεδροι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τον Οκτώβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου