Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς παίζει τα ρέστα του με τέσσερις κινήσεις ματ

Νέα στρατηγική χαράσσει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου αποφασίστηκε τα μέτρα να ψηφιστούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η απόφαση μπορεί να περιέχει ρίσκο λόγω του ότι θα ενταθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας και της Αριστεράς, είναι όμως κίνηση που αποσκοπεί στο να σταλεί μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας.

Όσοι γνωρίζουν λένε πως ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παίξει τα ρέστα με τέσσερις κινήσεις ματ:
1. Ο κ. Σαμαράς θα πάει στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει το πακέτο των μέτρων και να πάρει τόσο την επιμήκυνση όσο και τη δόση δόση των 31,5 δις ευρώ.
2. Επιστρέφει στην Αθήνα και απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, εξηγώντας ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία και ότι στόχο έχουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
3. Η Βουλή ψηφίζει τα μέτρα χωρίς κραδασμούς στα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση
4. Εντείνονται οι πιέσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους με στόχο αναπτυξιακό πακέτο βοήθειας προς τη χώρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει μια καλή έκθεση από την τρόικα έστω και αστερίσκους για να πείσει τους εταίρους ότι απαιτούνται μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.
Ανακεφαλαιοποίηση

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν μεγάλης σημασίας τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να θωρακιστεί η οικονομία.

Εκτιμούν επίσης ότι από τη δόση των 31,5 δις ευρώ, ένα σημαντικό κονδύλι θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία, κάτι που σημαίνει ρευστό χρήμα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου