Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΓΙΑ ΔΗΚΕΔΟ

Πληβείοι και Πατρίκιοι.

Εν έτει 2012 ζούμε δυστυχώς, για άλλη μια φορά, διαχωρισμό κοινωνικών τάξεων, περιγραφόμενο από «δακρύβρεχτες» ανακοινώσεις της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο..

Υποπέσουσα σε ολίσθημα ολκής, κατά το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, καταγράφηκε στα πρακτικά η απαίτηση καταβολής μηνιαίας «συνδρομής» (σαν να πρόκειται για ιδιωτικό κολλέγιο), εκατό ευρώ για να έχει ο κάθε, «άτυχος» (κατά τα κριτήρια της Ε.Ε.Τ.Α.Α.), συνδημότης μας, το ευτύχημα να φυλάσσεται το παιδί του στον παιδικό σταθμό.

Βέβαια, το διακοσάρικο έγινε κατοστάρικο και, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πενηντάρικο.

Μήπως όμως, είναι παράτυπη η είσπραξη αντιτίμου για την φύλαξη νηπίου σε σταθμούς επιδοτούμενους από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.;

Μήπως όμως, ήταν παράτυπη η διοχέτευση κονδυλίων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. πέρυσι, βάσει ψηφισθέντος από την συμπολίτευση του δήμουΔίου-Ολύμπου προϋπολογισμού, σε άλλους φορείς και δραστηριότητες της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.;

Τώρα βέβαια αναζητείτε «συνενόχους» και όχι συνεργάτες, χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα» για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, το οποίο τώρα ξαφνικά το θυμηθήκατε, παρ’ ότι πέρυσι τους είχατε μήνες και μήνες απλήρωτους, γιατί η επιστραφείσα εγγυητική επιστολή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. βρισκόταν σε κάποιο συρτάρι (με καταμετρημένη απόσταση συρταριού-Εθνικής Τράπεζας:30 μέτρα), γιατί είχατε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείτε.
 
Η κοινωνία όλη έχει μπει, πλέον, σε κατάσταση ανατροπής.
 
Η γενιά των τετρακοσίων ευρώ, δεν μπορεί να αποδεχθεί διορισμούς ημετέρων και υπεράσπιση αυτών.
 
Από την στιγμή που ο δήμος Δίου-Ολύμπου ανέλαβε και επίσημα, με απόφαση του Δ.Σ. αυτού, τα χρέη της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2010, δεν δικαιολογείται αυτή η κακοδιαχείριση.
 
Δυστυχώς θα επαναλάβω ότι, η σημερινή διοίκηση, είναι ανίκανη οικονομικής διαχείρισης του αυτονόητου.
 
«Μπακαλίστικες» πρακτικές, του τύπου: «Παίρνω λεφτά από εδώ και πληρώνω εκεί», έχουν πεθάνει.
 
Ή να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα με σωφροσύνη, ή να πάμε όλοι στα σπίτια μας.
 
Προσωπικές μομφές και ειρωνείες δεν χωρούν, όταν έχεις στα χέρια σου να διαχειριστείς την «καυτή πατάτα» του υστερήματος του κάθε φορολογούμενου πολίτη.
 
Αν ο λαός που σας εξέλεξε ήθελε λαϊκισμό, σπέκουλα και δημαγωγία, να είστε σίγουροι ότι στη θέση σας θα βρισκόταν άλλη παράταξη, που εκπροσωπεί το 4% πανελλαδικά.
 
Απαιτείται διαφάνεια, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 
Μην κρύβεστε πίσω από την, λόγω ανικανότητας, υπεράσπιση θέσεων εργασίας, για να επιβαρύνετε περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των συνδημοτών μας.
 
Μην πληρώνετε δεκάδες χιλιάδων ευρώ για διατήρηση «κακομαθημένων», από τις προηγούμενες διοικήσεις, υπηρεσιών και «φιεστών» και αντιμετωπίστε την πραγματική κατάσταση.
 
Προσωπικά, έχω ήδη υποβάλλει προφορικά την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο., στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, και η σημερινή μου δήλωση επέχει θέση έγγραφης παραίτησης, αρνούμενος να συμμετάσχω, πλέον, σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που έχει στηθεί στην διοίκηση και διαχείριση της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο..
 
Κλείστε τα Κ.Α.Π.Η., τους Παιδικούς Σταθμούς, την «Βοήθεια στο Σπίτι», λόγω ανικανότητας, και κατόπιν διαδηλώστε, στείλτε επιστολές στην Κ.Ε.Δ.Ε., κλείστε δημοτικά καταστήματα και διαμαρτυρηθείτε για την «αναλγησία του κράτους και της κυβέρνησης».
 
Αφού κάνετε όλα όσα η πλούσια πολιτική σας συνείδηση προστάζει απολαύστε έναν freddo espresso και κοιμηθείτε ήσυχοι στο σπίτι σας, έχοντας πίστη ότι κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας.



Κεχαγιάς Γεώργιος
Δημ.Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου


Υ.Γ.: Δεν πιστεύω ότι περιμένετε αντιπαράθεση μέσω ηλεκτρονικού ή γραπτού τύπου.
Η «αρένα» μας κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης είναι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και θα τα πούμε όλα εκεί στην ώρα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου