Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φύλλο και φτερό καταθέσεις, εισοδήματα και δαπάνες όλων των Ελλήνων

Σχέδιο λεπτομερούς παρακολούθησης όλων των οικονομικών κινήσεων των φορολογουμένων προωθεί το υπ. Οικονομικών
Σχέδιο λεπτομερούς παρακολούθησης όλων των οικονομικών κινήσεων των φορολογουμένων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την βελτίωση των εσόδων προωθεί το υπ. Οικονομικών με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή.

Το σχέδιο στηρίζεται στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων όλων των Ελλήνων έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πλήρης βάση δεδομένων, αλλά και στην πλήρη καταγραφή των δαπανών που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, ενώ ταυτόχρονα θα προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης .

Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό εισόδημα που θα εμφανίζουμε στη φορολογική μας δήλωση, δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό που θα προκύπτει με βάση τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης. Και αν αυτό συμβαίνει, τότε θα φορολογούμαστε με βάση τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης και όχι το πραγματικό εισόδημα που θα δηλώνουμε.

Παράλληλα οι ελεγκτές θα μπορούν να προχωρούν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, εισοδηματιών και να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους, όπου υπάρχουν αποκλίσεις.

Που θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι
- Στο ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά.
- Στην ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου, για να υπάρχει ακόμα ένας τρόπος υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος των επαγγελματία.
- Στην καθαρή θέση του φορολογουμένου,
-Στη σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και
- Στην αρχή των αναλογιών

Πηγή: www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου