Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Από το Λιτόχωρο πέρασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Με έναν «χορταστικό» αγώνα, στο Λιτόχωρο Πιερίας, συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον 5ο αγώνα της χρονιάς. Οι 119 αθλητές από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη FYROM αλλά και τη Σουηδία, πάλεψαν για τη διάκριση σε όλα τα επίπεδα καθηλώνοντας τους θεατές.!

Η μεγάλη, έκπληξη έγινε στην κατηγορία ΜΧ2 όπου ο νεαρός Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki) διέλυσε τον διεθνή συναγωνισμό στο A’ σκέλος αφήνοντας πίσω του τον βούλγαρο Kristian Krastev αλλά και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha).

Πολύ καλός και στα δύο σκέλη ήταν ο νεαρός θεσσαλονικιός, Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha). Ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda), ο μεγάλος αντίπαλος του Κοντολέτα, δεν μπόρεσε να αποφύγει κάποια λάθη, ενώ ο έφηβος ακόμη,. Μανώλης Κρητικός (Yamaha) έδειξε ότι συνεχίζει να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) στην ΜΧ1 καθώς έφυγε με δύο νίκες από το Λιτόχωρο και πλέον αγγίζει τον τίτλο. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) έμεινε δεύτερος στο Α’ σκέλος, προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο Β΄, πίεσε περισσότερο και είχε μία πτώση που του κόστισε μία σπασμένη αλυσίδα.



Ταχύς αλλά ασταθής ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda), άτυχος στο A’ αλλά πολύ καλός στο B’ σκέλος ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) που μαζί με τον Σκύβαλο και τον Ηλιόπουλο θα μονομαχούν στα 4 σκέλη (2 αγώνες) που απομένουν για τις δυο θέσεις του βάθρου.

Αν και ξέρουν καλά την πίστα του Λιτοχώρου, οι Hristian Iliovski και Goce Tomovski από την ΠΓΔΜ και Todor Totev δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν.

Ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου ο Νίκος Μαργαρίτης (Honda) από την Κατερίνη πήρε τις πρώτες του 2 νίκες κρατώντας τον διεκδικητή του τίτλου, τον Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Suzuki) πίσω του. Οι Βασίλης Ράπτης, Νίκος Κριμπούνης και Ant. Naydenov πάλευαν διαρκώς για την 3η θέση του βάθρου που πήγε μια φορά στον Ράπτη και μια στον Βούλγαρο αθλητή.

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή στην δράση των «τετράτροχων» (Quad) και αναμενόμενες οι νίκες για τον Αγρινιώτη Γιώργο Καπέλη (Yamaha). Το ενδιαφέρον κράτησαν ψηλά οι μάχες του Απόστολου Τριανταφύλλου (ΚΤΜ), Αριστείδη Τριανταφύλλου (Suzuki), και Νάσου Λάμπρου (Yamaha) με τις συνεχείς μάχες και ανακατατάξεις.

Την πρώτη καρό σημαία, της κατηγορίας Junior, στην Γουμένισσα έφερε ο Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha) αφού ο νικητής του A’ σκέλους Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ) έπεσε και εγκατέλειψε. Πολύ καλός ήταν ο έτερος Τουρατζίδης, ο Δημήτρης (Yamaha) αλλά και ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Kawasaki)που αντιμετώπισε επάξια τον Adrijan Ristovski.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης ήταν παρών, και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το θέαμα και την άρτια οργάνωση. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών τάχθηκε ένθερμος σύμμαχος της όλης προσπάθειας για μελλοντικούς αγώνες.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου