Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Προώθηση και υλοποίηση έργων και υπηρεσιών στη Νέα Έφεσο Δ.Δίου-Ολύμπου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΥ
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης & αποκατάστασης δρόμου στη Νέα Έφεσο του Δήμου Δίου-Ολύμπου
* ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΕΠΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΕΦΕΣΟΥ
* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και αποκατάστασης σε τμήμα δρόμου της Νέας Εφέσου πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο δήμος Δίου-Ολύμπου. Συγχρόνως, υλοποιεί εργασίες σε τμήμα της περίφραξης του δημοτικού σχολείου Νέας Εφέσου ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σκεπής σε τμήμα του σχολείου. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες ομαλοποίησης αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Αυτού του είδους έργα και εργασίες γίνονται στο πλαίσιο βελτίωσης και αποκατάστασης υποδομών σε διάφορες περιοχές του Δ.Δίου-Ολύμπου. Πρόκειται για υλοποίηση έργων και επίλυση προβλημάτων εκεί που προκύπτουν ανάγκες, παρά τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση του δήμου.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στη Νέα Έφεσο Δ.Δίου-Ολύμπου υλοποιούνται αυτό το διάστημα έργα που αφορούν διαμόρφωση δρόμου, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (35.000 ευρώ) αλλά και από ίδιους πόρους το υπόλοιπό της δαπάνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο βελτίωσης και αποκατάστασης υποδομών στη δημοτική ενότητα Δίου, η τεχνική υπηρεσία του Δ.Δίου-Ολύμπου εκπόνησε το έτος 2011 μια μελέτη (Α.Μ.: 8/2011) για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων (Ο.Τ. 20 – Ο.Τ. 22 π) μήκους 100 μ.

Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει α) γενική εκσκαφή, τοποθέτηση αγωγού αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων, β) εκσκαφές και τοποθέτηση κρασπέδων 262 μ., υπόβαση, βάση οδοστρωσίας και ασφαλτική στρώση.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου έφθανε στα 47.443,00 ευρώ ενώ με την έκπτωση που δόθηκε, το έργο αναμένεται να κοστίσει 44.122,20 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία «Ν.Λαπάτσης ΕΔΕ» ενώ οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στο δημοτικό σχολείο Νέας Εφέσου πραγματοποιείται ανακατασκευή τμήματος περίφραξης, επειδή, μέχρι πρότινος, σε σημεία της υπάρχουσας περίφραξης, δεξιά της εισόδου του σχολείου, παρουσιάστηκαν ρωγμές και υπήρχαν ενδείξεις κατάρρευσης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί με εργασίες βαψίματος που θα γίνουν εκεί από τη δημοτική αρχή.

Επίσης, στο νηπιαγωγείο της Νέας Εφέσου τοποθετήθηκαν πλακίδια, εξωτερικά και περιφερειακά του κτιρίου, λόγω εμφάνισης υγρασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νηπιαγωγείο αλλά και στο δημοτικό σχολείο πραγματοποιούνται εργασίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέτοιες ανάγκες προκύπτουν συχνά, οπότε και πραγματοποιούνται εργασίες σε ηλεκτρικά και υδραυλικά ενώ γίνονται και παντός είδους επισκευές. Στις εργασίες αυτές χρησιμοποιούνται τεχνίτες του δήμου.

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς προκαλούνται προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους της περιοχής, γι αυτό και ο δήμος Δίου-Ολύμπου καθώς και η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του δήμου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) προβαίνουν σε εργασίες ομαλοποίησης και επίστρωσης σε τμήματα αγροτικών δρόμων που χρήζουν βελτίωσης. Τέτοιου είδους εργασίες που γίνονται από συνεχώς 1/1/2011 με γκρέιντερ και υλικά της ΔΕΑΔΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Για τα θέματα αυτά, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από την 1/1/2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του καλλικρατικού δήμου Δίου-Ολύμπου, μέχρι και σήμερα, αν και αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ως διοίκηση δεν πάψαμε ούτε στιγμή να προωθούμε εκπόνηση νέων μελετών, αξιοποίηση παλιότερων μελετών που επικαιροποιήσαμε, αλλά και κάθε δυνατότητα του δήμου και των υπηρεσιών του προκειμένου να καλύπτουμε ανάγκες των δημοτών και της περιοχής.

Μέχρι τώρα, συνήθως, αναδεικνύαμε έργα μεγάλης σημασίας για τον δήμο και για τους δημότες, όπως π.χ. είναι τα έργα αποχέτευσης που ξεκινούν σε Καρίτσα και Βροντού, όπως είναι ανάλογα έργα που θα γίνουν σε Λεπτοκαρυά και Πλαταμώνα ή έργα που έχουν ολοκληρωθεί το τελευταίο καιρό στο Λιτόχωρο, όπως η πλήρης λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες του Βιολογικού σταθμού με λύματα του Λιτοχώρου σε πρώτη φάση.

Υπάρχουν όμως και έργα αλλά και εργασίες που γίνονται σε όλο τον δήμο, σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα, σε κάθε οικισμό, που δεν έχουν αναδειχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Γι αυτό και ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να λένε ότι ο δήμος και η διοίκηση του δήμου δεν κάνουν τίποτα για ανάγκες περιοχών, κατοίκων αλλά και επισκεπτών της περιοχής. Σ’ αυτούς, λοιπόν, που μας επικρίνουν με λόγια, εμείς απαντάμε με έργα, μικρά και μεγάλα.

Οι δημότες γνωρίζουν ότι αυτή η δημοτική αρχή παλεύει καθημερινά για τα προβλήματα του τόπου και δίνει λύσεις εκεί που χρειάζονται, με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και του Νομού, της περιφέρειας και της χώρας, ώστε, παρά την κρίση και την έλλειψη χρημάτων, αυτός ο δήμος να μένει όρθιος και να εξυπηρετεί δημότες και επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου