Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δ.Κ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-12 - Επιστολή προέδρου Ν.Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου προς Δ.Σ. Παμμακεδονικής Οντάριο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΟΝΤΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ.
Επώδυνη δοκιμασία και για τα εθνικά μας θέματα μια τυχόν κατάρρευση της χώρας
Π.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Το στοιχείο της ενότητας μεταξύ των Ελλήνων της Μητροπολιτικής Ελλάδας και των Ελλήνων της απανταχού ομογένειας τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου, Παντελής Αντωνόπουλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της παμμακεδονικής ένωσης Οντάριο Καναδά.

Η επιστολή έχει αρχικά ευχαριστήριο χαρακτήρα, επειδή οι ομογενείς του Οντάριο φιλοξένησαν τον ίδιο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και το χορευτικό του συλλόγου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που έγιναν στον Καναδά με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912 – 2012).

Ο κ. Αντωνόπουλος όμως δεν παραλείπει, μεταξύ άλλων, να επισημάνει ότι μόνο με ενότητα θα «κρατηθεί η χώρα ψηλά, μπροστά στις νέες επιβουλές, απειλές και πιέσεις που δέχεται από γείτονές της».

Τονίζει δε ότι είναι αναγκαίο «η Ελλάδα και οι Έλληνες να παραμείνουν όρθιοι μπροστά σ’ αυτή την τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση», εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του ότι «μια τυχόν πλήρης κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα ήταν μόνο μια τεράστια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια επώδυνη δοκιμασία για τα εθνικά θέματα της χώρας».

Κλείνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα εκφράζει την πεποίθηση ότι και με την ηθική συμπαράσταση των ομογενών, υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα να αρχίσει κάποια στιγμή να ξεπερνά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, «ώστε αφενός μεν να απαλλαγούμε από τις καταπιεστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, αφετέρου δε να παραμείνει η Ελλάδα μακριά από τυχόν εθνικές περιπέτειες».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου, Παντελή Αντωνόπουλου, προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της παμμακεδονικής ένωσης Οντάριο Καναδά, έχει ως εξής:

«Παντελεήμονας Δ.Δίου-Ολύμπου, 26 Οκτωβρίου 2012.

Κύριε Πρόεδρε και Κύριοι Σύμβουλοι του Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο Καναδά.


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, εκ βάθους καρδίας, να σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία που προσφέρατε σ’ εμένα, σε μέλη της διοίκησης του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και στο χορευτικό του συλλόγου, δίνοντάς μας τη χαρά να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις σας στο Οντάριο Καναδά, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, το 1912.


Κοντά σας και κοντά στους άλλους απόδημους Έλληνες και Ελληνίδες του Οντάριο νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση, επειδή διαπιστώσαμε ότι αν και μένετε μακριά από τη Μητροπολιτική Ελλάδα, εντούτοις διατηρείτε το εθνικό σας φρόνημα ακέραιο. Νιώσαμε ότι στις ψυχές σας έχετε φυλαγμένη την Ελλάδα μας και την ιστορική – πνευματική κληρονομιά της.


Ήταν ευτυχής συγκυρία για εμάς το γεγονός ότι μαζί σας γιορτάσαμε τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας από τον τουρκικό και τον βουλγαρικό ζυγό. Ευχόμαστε δε να παραμείνουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, τόσο οι Έλληνες της Μητροπολιτικής Ελλάδας όσο και οι Έλληνες της Ομογένειας, ώστε να κρατήσουμε τη χώρα ψηλά μπροστά στις νέες επιβουλές, απειλές και πιέσεις που δέχεται από γείτονές της.


Ευχόμαστε, επίσης, η Ελλάδα και οι Έλληνες να παραμείνουμε όρθιοι μπροστά σ’ αυτή την τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση που διερχόμαστε, επειδή μια τυχόν πλήρης κατάρρευση της χώρας δεν θα ήταν μόνο μια τεράστια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια επώδυνη δοκιμασία για τα εθνικά μας θέματα.


Ελπίζουμε, λοιπόν, και με τη δική σας ηθική συμπαράσταση, να αρχίσουμε κάποια στιγμή να ξεπερνάμε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά μας, ώστε αφενός μεν να απαλλαγούμε από τις καταπιεστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, αφετέρου δε να παραμείνει η Ελλάδα μακριά από τυχόν εθνικές περιπέτειες.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Παντελής Αντωνόπουλος
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου