Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Υπουργείο Οικονομικών: Ανύπαρκτα τα φημολογούμενα 600 δισ. για την Ελλάδα!

Eπίσημη παρέμβαση – διάψευση για την ύπαρξη πρότασης «επενδυτών» των 600 δισ. δολαρίων για ...την αγορά του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας τέλος στη σιωπή του πολιτικού κόσμου, ενώ η κοινωνία βοά. Το υπουργείο όχι μόνο κάνει λόγο για «χρυσοθήρες» που στερούνται «στοιχειώδη σοβαρότητα», αλλά και διαψεύδει τις επίσημες δηλώσεις τους ότι έστειλαν σχετική πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση και στα κόμματα.

Το υπουργείο διαψεύδει
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε « ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα» και προσθέτει:
«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα
».

Διαψεύσεις και από ΗΠΑ - Καναδά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dailynews24.gr και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισ., ενώ έχει ειδοποιηθεί για το θέμα των Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων που δίνουν συνεντεύξεις στην Ελλάδα...
Επίσης, ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο , δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.
Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes με τους πλούσιους του πλανήτη, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

Η «ιστορία»
Να σημειωθεί, παρ΄ότι από το υπουργείο δεν κατονομάζεται, ότι η διάψευση αφορά την ομάδα E.N.D. (End National Debt - Τέλος Δημοσίου Χρέους) που εδώ και ένα μήνα οργανώνει καμπάνια σύμφωνα με την οποία πρότεινε να εξαγοράσει το 100% του χρέους της Ελλάδα (600 δισ. δολάρια, υπό όρους, ώστε να μην πτωχεύσει η χώρα. Ο επικεφαλής, ομογενής Αρτέμιος Σώρρας ο πρόεδρος, της END, Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την οποία είχαν στείλει την πρότασή τους στην κυβέρνηση και στα κόμματα.
Το eklogika.gr, πριν δύο εβδομάδες είχε επισημάνει, ότι πριν φουντώσουν οι φήμες, ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να τοποθετηθεί. Οι φήμες οργίασαν, οι τηλεοπτικές παρουσιάσεις του θέματος πλήθυναν, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τους αμφισβήτησε και απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα, αλλά χθες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα έγγραφα του φακέλου που παρέδωσε στον ίδιο ο δικηγόρος των ομογενών και τα οποία ισχυρίζονται ότι έστειλαν προς ενημέρωση των πολιτικών της Ελλάδας.
Σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κατέθεσε μήνυση για το θέμα ζητώντας την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Πλήθος δημοσιευμάτων έκανε αργά το βράδυ λόγο για «παραπλανητικά» έγγραφα και σήμερα ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών - το μόνο που μπορεί να ελέγξει την ουσία της διακινούμενης «προσφοράς» και να την αξιολογήσει με τη δυνατότητα των πληροφοριών που διαθέτει - να διαψεύσει σε σκληρή γλώσσα την ύπαρξη σχετικής πρότασης.
Πηγή: eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου