Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου είχε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που πρόκειται να διεξαχθεί στο νομό από τις 30/11 έως τις 02/12 με τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη στο νομό Πιερίας». 

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου στο γραφείο του προέδρου του ΕΒΕ ύστερα από την πρόσκληση του κ. Χατζηχριστοδούλου προς τους βουλευτές του νομού και στο πλαίσιο της συνεργασίας που στόχο έχει τη δημιουργία μιας σειράς προτάσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ο κ. Κουκοδήμος εξήρε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά και σε μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη της Πιερίας δίνοντας ώθηση στην υλοποίηση δράσεων σε όλους του τομείς που άπτονται της επιχειρηματικότητας στο νομό. Ο βουλευτής θα εισηγηθεί τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει διαχρονικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Εξάλλου, αναφορά στα γενικότερα προβλήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες της Πιερίας έκανε τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου όσο και ο βουλευτής επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης αποφάσεων, εφαρμογής άμεσων δράσεων και αλλαγής νοοτροπιών που θα οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση μέσω ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, οι ιδέες και οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο, καθώς και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή ώστε η λύση των προβλημάτων να έρθει άμεσα και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της Πιερίας.
Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετέχουν και να παρουσιάσουν το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα οι βουλευτές του νομού και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η αντιπεριφερειάρχης και οι τρεις δήμαρχοι της Πιερίας. Επιπλέον, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες θα κοσμήσουν με την παρουσία τους το συνέδριο καταθέτοντας τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό των πλεονεκτημάτων, αλλά και των μειονεκτημάτων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής
Το συνέδριο χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:
1) Χαρακτηριστικά και Ιδιαιτερότητες στην Οικονομία της Ελλάδας και της Πιερίας
2) Προγραμματισμός και Υλοποίηση Αναπτυξιακών Δράσεων στο Νομό
3) Οι Προκλήσεις της Επόμενης Δεκαετίας
4) Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου