Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΤ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΗΡΙΖΩ"- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στην “Τράπεζα της Αγάπης” παρέδωσε η ΝΟΔΕ 
τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν 
στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”



Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πιεριέων στο κάλεσμα της ΝΟΔΕ για συγκέντρωση ρούχων με σκοπό τη διάθεσή τους σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας

Περισσότερα από 1200 ρούχα (28 κουτιά), προσφορές συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν από τη ΝΟΔΕ Πιερίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης “ΣΤΗΡΙΖΩ” που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα από τις κατά τόπους ΝΟΔΕ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η διαδικασία της συλλογής των ρούχων που διήρκησε μία εβδομάδα , ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ της ΝΟΔΕ τα ρούχα παραδόθηκαν στην “Τράπεζα της Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους- Κατερίνης- Πλαταμώνος η οποία με τη σειρά της θα τα διαθέσει σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου, σε μία σεμνή εκδήλωση- τελετή παράδοσης, ο υπεύθυνος της “Τράπεζας της Αγάπης”, πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Νικόλαος Φωτίου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ προκειμένου να παραλάβει το συγκεντρωμένο υλικό.

“Σας παραδίδουμε το υλικό που συγκεντρώσαμε με απόλυτο σεβασμό γνωρίζοντας το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει διαχρονικά η Μητρόπολή μας. Ευελπιστούμε ότι συμβάλουμε και εμείς, με την ελάχιστη αυτή συνεισφορά μας, στην ανακούφιση δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας ” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μόσχος Γιαλένιος καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης ενώ σημείωσε ότι η πανελλαδική αυτή πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας είναι μια καλή αφορμή ώστε να επαναπροσδιοριστεί, πέρα από την πολιτική διάσταση και η κοινωνική διάσταση της ύπαρξης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων της αστικής μας δημοκρατίας.

“Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για μία, πραγματικά, πρωτόγνωρη, για έναν πολιτικό φορέα, πρωτοβουλία” ανέφερε ο πατέρας Νικόλαος, σημειώνοντας ότι η ευαισθησία των συμπολιτών μας πιάνει πάντα τόπο. “Εύχομαι πραγματικά να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες και εθελοντικές δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι “η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου