Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου ο βουλευτής Πιερίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η κατάθεση των προτάσεών του για την ανάπτυξη της Πιερίας, τις οποίες ο βουλευτής θα εισηγηθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου με τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη στο νομό Πιερίας». Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου με στόχο τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νομό.

Ο κ. Χριστογιάννης τόνισε πως αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα ο κόσμος του επιχειρείν απαιτεί ενέργειες και δράσεις όπως το αναπτυξιακό συνέδριο, οι οποίες μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Πρόσθεσε δε πως βρίσκεται στο πλευρό του Επιμελητηρίου σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια με την ευχή να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την ανασύνταξη των δυνάμεων ολόκληρης της Πιερίας.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του βουλευτή στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου για συμμετοχή στο τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο εξέφρασε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως μόνο μια συντονισμένη προσπάθεια που θα προέρχεται τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων όσο και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών μπορεί να αποφέρει καρπούς. Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, πρόκειται για ένα συνέδριο κρίσιμο, τα συμπεράσματα του οποίου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη ώστε να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της Πιερίας.

Υπενθυμίζεται πως ο στρατηγικός σχεδιασμός του αναπτυξιακού συνεδρίου έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του 2011 και θα κινηθεί γύρω από τέσσερις άξονες που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Μεγάλος θα είναι μάλιστα ο αριθμός των καινοτόμων επιχειρήσεων απ’ όλη την Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στο συνέδριο με στόχο να παρουσιάσουν το δικό τους καινοτόμο μοντέλο και την προσωπική τους «συνταγή» που οδήγησε στην επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου