Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για «πολυήμερο πόλεμο στους δρόμους» κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει μέτρων, προϋπολογισμού και Πολυτεχνείου!

Οι πολιτικές εξελίξεις και το γεγονός ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται η ψήφιση αφενός του πακέτου των σκληρών μέτρων αφετέρου του προυπολογισμού αλλά και ο «εορτασμός» της επετείου του πολυτεχνείου έχει δημιουργήσει μεγάλο άγχος στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του diktionews.gr το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζεται σειρά μέτρων καταστολής τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή ουσιαστικά από το Σαββατοκύριακο 3 – 4 Νοεμβρίου αφού αναμένεται τη Δευτέρα (5 Νοεμβρίου) να κατατεθεί στη Βουλή το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου).

Ο αστυνομικός «πονοκέφαλος» όμως δεν τελειώνει εκεί αφού την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ο οποίος ουσιαστικά θα περιλαμβάνει μια άλλη σειρά μέτρων αφαίμαξης των πολιτών.

Και ενώ θα περίμενε κάποιος ότι το βράδυ της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, έτσι ή αλλιώς όλα θα μπορούσαν να τελειώσουν, η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι η αναστάτωση και ο «πόλεμος» θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα το επόμενο Σάββατο 17 Νοεμβρίου οπότε και θα γιορταστεί η 40η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Από τις 4 έως τις 17 Νοεμβρίου ουσιαστικά θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα διότι όλες οι ημέρες είναι... επικίνδυνες» επεσήμανε στο diktionews.gr ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος... εντρυφά στους σχεδιασμούς καταστολής.

Όπως είναι φυσικό στον... χορό της καταστολής συμμετέχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η οποία μάλιστα θέτει και μία άλλη παράμετρο πιο... πολιτική: «Εάν υπάρξουν διαρροές από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό την έννοια ότι πληθύνουν οι βουλευτές οι οποίοι προκαταβολικά θα δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίζουν, τότε ο φόβος των επεισοδίων και της δυναμικής αντίδρασης πολιτών στους δρόμους γίνεται ακόμη πιο μεγάλος» ανέφεραν χαρακτηριστικά πολιτικές πηγές του υπουργείου στο diktionews.gr.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου πολλά θα κριθούν όχι μόνο μέσα στις αίθουσες του Κοινοβουλίου αλλά και στους δρόμους πέριξ αυτού με τον φόβο για να χυθεί αίμα να είναι διαρκής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου