Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εννέα οι μνηστήρες για τη «Ζάχαρη»

Τουλάχιστον 9 είναι οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς διαγωνισμού πώλησης που κήρυξε ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ κ. Νίκος Μαράντος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πάντως ο αριθμός των υποψηφίων αγοραστών θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, δεδομένου ότι πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό πώλησης του ποσοστού που κατέχει στην ΕΒΖ η ΑΤΕ.

Απομένει βέβαια να γίνουν και οι οικονομικές προσφορές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί από τους υποψήφιους μνηστήρες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και στον πρώτο διαγωνισμό - που κηρύχθηκε άγονος - όπως ήταν οι τρεις φιναλίστ της προηγούμενης διαδικασίας, δηλαδή η Polski Cukier, η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία και η βουλγαρική Litex Commerce. Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης δήλωσε οτι θα μετάσχει στον διαγωνισμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας νέος παίκτης που εισήλθε στον στίβο της διεκδίκησης της ΕΒΖ είναι η γαλλική συνεταιριστική Cristal Union, που προήλθε από τη συνένεωση 4 συνεταιρισμών και είχε κύκλο εργασιών στην προηγούμενη χρήση 1,5 δισ. ευρώ. Οι γερμανικές εταιρείες του κλάδου απουσιάζουν από τον τρέχοντα διαγωνισμό που ειδικός σύμβουλος της διαδικασίας είναι η Eurobank EFG Equities AEΠΕΥ. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει πόσα εταιρικά σχήματα και ποια εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΒΖ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΚΑΠ
Εν τω μεταξύ, η ΑΤΕ έχει σε εξέλιξη και τον δεύτερο διαγωνισμό που κήρυξε για τη ΣΕΚΑΠ και χθες έληξε η ημερομηνία για την κατάθεση των οικονομικών προσφορών των πέντε υποψηφίων που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον πέραν των εργαζομένων οι εξής: Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία) σε συνεργασία με την εταιρεία Openmark Ltd (Ην. Βασίλειο), Damco Energy ΑΕ, εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος ΑΕ, εταιρεία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς, Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat AS (Τουρκία) και York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ).
Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου