Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση

To δρόμο της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή και τις τραμπούκικες επιθέσεις της ανοίγει η απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του βουλευτή της, Κ. Μπαρμπαρούση, γνωστού και ως Καραϊσκάκη. Μετά από ψηφοφορία, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή ψήφισαν 218 βουλευτές, κατά ψήφισαν τρεις, παρών ένας και λευκό ένας.

Βεβαίως και ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του χαρακτηρίζοντας αστεία όσα του καταλογίζουν, ενώ επεσήμανε ότι το κόμμα του κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Ο βουλευτής είχε «πρωταγωνιστήσει» στις αρχές Σεπτεμβρίου σε επεισόδια που έγιναν σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι όπου μέλη της Χρυσής Αυγής προέβησαν σε ελέγχους σε μετανάστες μικροπωλητές ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν πάγκους.

Το ίδιο φυσικά είχε γίνει και στη Ραφήνα και σε εκκρεμότητα είναι η άρση της ασυλίας κι άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το αν κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή πρόκειται για αντιποίηση αρχής θα το κρίνουν οι δικαστές. Όμως, το σίγουρο είναι ότι οι κατηγορίες για καταστροφές και βιαιοπραγίες δε θα περάσουν έτσι εύκολα καθώς υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές συμμετείχαν στα επεισόδια στη Ραφήνα.

Φαίνεται ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται σχετικά με την αντιμετώπιση του φασιστικού μορφώματος που ενέσκηψε εσχάτως στην Ελλάδα. Βεβαίως, πέραν των δικαστικών διώξεων, σημασία έχει να υπάρξουν και πολιτικές πρωτοβουλίες απομόνωσης των νεοναζί. Aυτό προϋποθέτει κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και το κυριότερο: πολιτικές που θα βγάλουν από το αδιέξοδο τους χειμαζόμενους πολίτες οι οποίοι στρέφονται στους Χρυσαυγίτες πιστεύοντας ότι είναι «εναλλακτικοί» και “αντισυστημικοί”.
Πηγή: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου