Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

“Πλησιάζουμε στο τέλος”

Η πολιτική νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπως αποτυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης, καθώς και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σκόρπισαν ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά.

Μια αισιοδοξία η οποία εκφράστηκε και δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δηλώνει στην “Ημερησία του Σαββάτου”: Καλύψαμε το 90% της διαδρομής. Πλησιάζουμε προς το τέλος. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα. Θα ήταν τεράστια σπατάλη εθνικής προσπάθειας, εαν αποτύχουμε τώρα”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, και γνωρίζει εκ των έσω το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει διατυπώσει την άποψη ότι, από τη στιγμή που θα εκταμιευτεί η δόση, θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να δοθούν ανάσες στην αγορά, ένα βήμα απαραίτητο για να “γυρίσει” σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου