Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μπράβο στον Κώστα Κουκοδήμο που εγγράφως είναι ο πρώτος βουλευτής της Πιερίας που παίρνει θέση για τα απόβλητα της TOSOH

«Να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση»

Κώστας Κουκοδήμος για την υπόθεση των αποβλήτων 
στο λατομείο Λιτοχώρου

Επιστολή-απάντηση στην Συντονιστική Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Πιερίας για την υπόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή του λατομείου Λιτοχώρου έστειλε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, μετά από έγγραφο αίτημα της Επιτροπής να πάρουν θέση οι βουλευτές της Πιερίας για την υπόθεση.

Ο κ. Κουκοδήμος στην απάντησή του επισημαίνει την ανάγκη ενδελεχούς έρευνας της υπόθεσης, προκειμένου να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις, ενώ τονίζει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, για ένα θέμα για το οποίο οι υπεύθυνες υπηρεσίες της Πολιτείας οφείλουν και πρέπει να διερευνήσουν.

Ειδικότερα στην απάντησή του επισημαίνει τα εξής: «Πληροφορήθηκα από τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο το θέμα που προέκυψε με την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή του λατομείου Λιτοχώρου.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάθε πολίτη της Πιερίας για την περιβαλλοντική προστασία του Ολύμπου και συντάσσομαι με τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Αντιλαμβάνεστε παρόλα αυτά ότι δεν είναι δυνατόν να αποφανθώ ως άλλος δικαστής, μη έχοντας αντίστοιχες γνώσεις, για μια υπόθεση που οφείλει να απασχολήσει εξειδικευμένους επιστήμονες και συναρμόδιες υπηρεσίες.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε υφίστανται οι υπηρεσίες στους δήμους και τις Περιφέρειες και στο Ελληνικό Κράτος που υπεύθυνα και σύμφωνα με όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία διαχειρίζονται αυτού του είδους τις υποθέσεις και υπόκεινται σε έλεγχο για το αν πράττουν σωστά το καθήκον τους.

Η Βουλή των Ελλήνων, νομοθετεί. Η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση διοικούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Θεωρώ ότι είναι σαφή και ξεκάθαρα τα όρια.

Θέση μου είναι, εφόσον έχουν προκύψει ερωτήματα και έχουν τεθεί προβληματισμοί γύρω από την υπόθεση αυτή, να διερευνηθεί σε βάθος και να εξεταστούν όλες οι παράμετροι από τους σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνους να το πράξουν.

Θεωρείστε βέβαιη την αντίθεσή μου να γίνει η απόθεση υλικών στον Όλυμπο αν αυτή γίνει παράτυπα, παράνομα και έξω από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο των όρων και των κανόνων του Ελληνικού κράτους.


Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου