Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Ολύμπια Γη" - 14/11/2012

Δήμος Δίου - Ολύμπου
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Ιω. Δημόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιτόχωρο, 14 Νοεμβρίου 2012.-


ΘΕΜΑ: ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Έχουμε διαπιστώσει ότι έχει παγιωθεί ως τακτική του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, να μην δίδει απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται από την αντιπολίτευση, που καθήκον της είναι να επεξεργάζεται και μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο προβλήματα των δημοτών και να ελέγχει τη δημοτική αρχή.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΡΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Ο επικεφαλής της παράταξής μας Κώστας Δημόπουλος προ ημερών επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Γιάννη Πετρόπουλο στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, που επικοινώνησε ταυτόχρονα με τον ομόλογό του της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Νίκο Ιωαννίδη, συζητώντας για το πρόβλημα που δημιουργείται με την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Πόρων – Πλαταμώνα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν, αφ’ ενός μεν, ότι η σιδηροδρομική γραμμή από Πόρους μέχρι το Σταθμό Πλαταμώνα είναι καταργημένη, αφ’ ετέρου δε, ότι είχε κατατεθεί μελέτη αξιοποίησης της παλιάς γραμμής στη ΓΑΙΑΟΣΕ, πλην όμως επεστράφη στο Δήμο Δίου – Ολύμπου με παρατηρήσεις για ορισμένες μεταβολές το Μάιο του 2011. Κατόπιν τούτων ρώτησε το Δήμαρχο για τη μετέπειτα πορεία του φακέλου και εάν εκ νέου έχει υποβληθεί, πλην όμως ο Δήμαρχος τεχνηέντως απέφυγε να απαντήσει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΕ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ) ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ρωτήθηκε, επίσης, ο Δήμαρχος για το αν θα κινηθεί διαδικασία για τις χρηματικές αποζημιώσεις προς τη Δήμο, που αφορά τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις για τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού στη Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου, τη στιγμή που ο Δήμος μάλιστα έχει άμεση ανάγκη οικονομικών πόρων και η αποζημίωση αυτή θα ήταν μια μεγάλη ανάσα.

Ομοίως ο Δήμαρχος, ενώ αναγνώρισε ότι το δικαίωμα αυτό θεμελιώθηκε το 2006 με την έκδοση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που αναγνώριζε τον τότε Δήμο Λιτοχώρου ιδιοκτήτη και των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων, απέφυγε να εξηγήσει γιατί επί 6 χρόνια δεν έχει κατατεθεί αίτηση για αποζημίωση ή, τουλάχιστο, από την ανάληψη της δημοτικής αρχής και μετά.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙΣΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 4.200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ο επικεφαλής μας ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο δεν προσδιορίστηκε ακόμη νέα δικάσιμος για τη ματαιωθείσα λόγω εκλογών δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης που αφορά την αναγνώριση υπέρ του Λιτοχώρου της κυριότητας των 4.200 στρεμμάτων. Η δίκη είχε ματαιωθεί λόγω των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου 2012, ενώ, παρ’ ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες, δεν έχει μεριμνήσει ο Δήμος για τον προσδιορισμό νέας δικασίμου. Προσφέρθηκε δε, εάν τίθεται ζήτημα οικονομικό, να προβεί σε ενέργειες ο ίδιος για να δοθεί η νέα δικάσιμος και να παραστεί με την ιδιότητα του δικηγόρου άνευ αμοιβής.

Και πάλι ο Δήμαρχος απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, ούτε ανέφερε κάτι σχετικά με την προοπτική προσδιορισμού της δίκης.


ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Τέλος η Ολύμπια Γη λέει «ναι» στη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάκληση της απόφασης για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος του λατομείου Λιτοχώρου με παραπροϊόν μπαταριών. Η θέση της είναι ξεκάθαρα κατά της τοποθέτησης του παραπροϊόντος αυτού, για το λόγο ότι δυσφημεί την περιοχή μας και αποτελεί αντικίνητρο για τον Τουρισμό, πέραν των άλλων βλαβερών επιπτώσεων δύναται να επιφέρει. Στη συνεδρίαση αυτή, κατά την άποψη της Ολύμπιας Γης, θα πρέπει να ακουστούν οι φορείς του τόπου οι οποίοι, συλλήβδην, έχουν εναντιωθεί ρητά στην τοποθέτηση του υλικού. Εκτιμώντας δε τις αρνητικές συνέπειες και τη διάσταση που έχει λάβει το θέμα, μετά την έγκρισή του από το Δ.Σ., καλούνται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να υπερψηφίσουν την ανάκληση της απόφασης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ...
    Ο Δημόπουλος Τσιου!!!
    Ο Μαδεμλής ΚΟΟΟΟ!!!
    Ο Παπαθανάσης ΚΙΚΙΡΙΚΟ!!!
    Ο Τσιφοδήμος ΜΠΕΕΕΕ!!!
    Οι έχοντς γνώση γνωρίζουν κύριε Δημόπουλε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή