Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία(πρώην ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου στον Παλαιό Παντελεήμονα την Κυριακή 18/11/2012

Την Κυριακή 18/11/2012 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Όταν η Τέχνη συναντά τη Φύση» στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στον Παλαιό Παντελεήμονα .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ανερχόμενοι καλλιτέχνες της τοπικής κοινωνίας. Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις και εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την επίδραση της φύσης στο έργο των καλλιτεχνών και το κίνημα της περιβαλλοντικής τέχνης, για θέματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος, για τη σχέση της τέχνης με το περιβάλλον και για το ρόλο που έπαιξε το φυσικό περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης σε καλλιτεχνικά κινήματα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο «Τέχνης Γεννήματα» με την καθοδήγηση του ζωγράφου Βροντινού Γεώργιου. Στο εργαστήριο οι καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα και με υλικά από τη φύση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην ημερίδα και προσέφεραν τα έργα τους στο Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α ήταν οι:
Παπαδημητρίου Μαρία
Γρεβενίτη Κατερίνα
Μπεσίνα Χρυσούλα
Μουσδράκα Ελένη
Κακαλοπούλου Τοπούζα Φανή
Τσιγκάνου Κατερίνα
Γιαννόπουλος Γιώργος
Σοφιανίδου Χαρά
Καραγεωργίου Βαλασία
Γιολδάση Ζωή
Παπαδοπούλου Μελίνα
Δαγκλή Γιώτα
Το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Ανατολικού Ολύμπου ευχαριστεί θερμά τον ζωγράφο Βροντινό Γεώργιο και τους καλλιτέχνες της περιοχής που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κέντρου για καλλωπισμό και διακόσμηση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου