Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Διευκόλυνση κατατασσόμενων στο Στρατό Ξηράς

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν να παρουσιαστούν όσοι θα έπρεπε να είχαν παρουσιασθεί σήμερα 6 Νοεμβρίου αλλά λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν κατέστη δυνατό όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωσηλόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και προς εξυπηρέτηση των προσκαλουμένων για κατάταξη την 6 Νοεμβρίου 2012 (εξ αναβολής υγείας με την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ), αυτοί θα γίνονται δεκτοί μέχρι και την 15 Νοεμβρίου 2012. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καθυστέρηση κατάταξης, επισύρει μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύμφωνα με την παράγραφο 4 της υπ’ αριθμόν 123/2012 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο .

2. Το ζήτημα της επιβολής πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, θα τακτοποιείται για όσους αποδεδειγμένα επικαλεσθούν λόγους ανωτέρας βίας για την μη εμπρόθεσμη κατάταξή τους, με τη διαδικασία της παραγράφου 5(α) του άρθρου 43 του Ν.3421/05 (ΦΕΚ 302, τ.Α’), δηλαδή με την υποβολή εκ των υστέρων στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία αίτησης και σχετικών δικαιολογητικών (αποκόμματα εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς, υπεύθυνες δηλώσεις κτλ.) για άρση της πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης
”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου