Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μπερίσα

Τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα σχολίασε και ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Η εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και των κυβερνήσεων στην περιοχή μας, είναι ανιστόρητη, επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ακροδεξιών χώρων που εκμεταλλεύονται ανεύθυνα τέτοιες δηλώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμείνει στη διασφάλιση ομαλών διακρατικών σχέσεων, που πρέπει να διέπουν όλες τις κυβερνήσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους κάθε εστία αστάθειας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται αυτές τις μέρες στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει, αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες θρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις.
Οι δυο γειτονικοί λαοί οφείλουν να στρέψουν την πλάτη τους στη μισαλλοδοξία και να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τη νεοαποικιοκρατία που είναι ο κοινός εχθρός τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου