Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις: Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενεργοποιείται η διάταξη του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο

Σημαντική εξέλιξη είχαμε πριν από λίγο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στο θέμα των ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως έχουν πολιτικά πρόσωπα. Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης στέλνει σήμερα στη Βουλή την δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ, ενεργοποιώντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε Βενιζέλο και Παπακωνστίνου.

Ο κ. Πεπόνης κάνει την διαβίβαση στη Βουλή χωρίς όμως η αναφορά του να περιλαμβάνει αξιολόγηση, δηλαδή δεν προσέκρουσε σε στοιχεία, αλλά η δικογραφία πηγαίνει στη Βουλή, σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν στις καταθέσεις των δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και των δύο πρώην υπουργών οικονομικών, Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πεπόνης, στέλνει και τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, η οποία είναι η λίστα που έχει ο κ. Βενιζέλος, δηλαδή με τα λιγότερα ονόματα από τη λίστα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Το στοιχείο αυτό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολιτικό και νομικό, καθώς το τοπίο με τις λίστες που κυκλοφορούν παραμένει θολό, όσον αφορά στο πια είναι τελικά η αυθεντική.
Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου