Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τα παιδιά των μνημονίων του Σωτήρη Ξενάκη στο PROTAGON

Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή χθες το απόγευμα και άκουγα, χωρίς να βλέπω, την συζήτηση στην Βουλή με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο.

Φωνές δυνατές, καταγγελίες βαριές, υπονοούμενα και απειλές. Μια από τα γνωστά... Σκεφτόμουν να γράψω κάτι γι αυτή τη συνεδρίαση. Για το πώς συνηθίζεται οι βουλευτές κρίνοντας με τα ίδια δεδομένα να αποφασίζουν και να προτείνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ξαφνικά, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπροστά μου, το μάτι μου έπεσε σε μια είδηση από αυτές που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. "Δεν έχουν καν παπούτσια και πιπίλες τα ορφανά στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης" ήταν ο τίτλος και το περιεχόμενο από εκείνα που σου σφίγγουν το στομάχι. Έγραφε για 35 παιδιά από τεσσάρων μηνών ως 12 ετών που βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ και ζητούν παπούτσια, ρούχα, ακόμα και ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ για να ζεστάνει τους θαλάμους όπου κοιμούνται. Κι ακόμα ότι στη "Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας -Αναρρωτήριο Πεντέλης" λείπουν πολλά βασικά είδη όπως βρεφικές τροφές, πιπίλες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικά προϊόντα ακόμα και πλαστικά πιρουνάκια και κουταλάκια για να τρώνε τα πιτσιρίκια.

Ο Πέτρος είναι 20 μηνών και φορά παπούτσια νούμερο 21. Η Βιβή είναι 3,5 ετών και θέλει το νούμερο 25 κι ο Χάρης 2 χρόνων ζητάει το 23... Είδα ότι υπάρχουν και οκτώ βρέφη χωρίς όνομα. Μόνο "άρρεν" και "θήλυ" λέει η ανακοίνωση- έκκληση για βοήθεια.

Μπείτε στο link της είδησης, βρείτε περισσότερα στοιχεία κι όσοι μπορείτε κάντε κάτι για την Στέλλα-Ρόζα που είναι επτά μηνών, τον Σήφη που είναι 6 ετών, τον συνονόματο μου Σωτήρη που είναι 5,5 χρόνων, την Ανδριάνα, την Ρεβέκκα, τον Νικόλα, τη Χριστίνα...

ΥΓ:Για όσους δεν το πληροφορήθηκαν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 167 "Όχι" και 119 "Ναι". Άλλα δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα άλλο γι' αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου