Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού 3-7 ημερών.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε τη Δευτέρα 17-12-2012 και ισχύει από την Τετάρτη 19-12-2012 έως και την Κυριακή 23-12-2012

Τετάρτη 19-12-2012
καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Πέμπτη 20-12-2012

καιρός: στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Θράκης, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικά ολικός στα βορειοδυτικά.

Παρασκευή 21-12-2012
καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου το πρωί. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν θα χιονίσει και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως την ημέρα. Τοπικά ισχυρός παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 22-12-2012
καιρός: νεφώσεις με βροχές , τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 23-12-2012

καιρός: στα δυτικά λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές , χιόνια στα ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, και τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου