Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Κατερίνης από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:

1. Την αιφνίδια αύξηση του τέλους δικαστικού ενσήμου, που πρέπει να καταβάλλεται από τους πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς για τη συζήτηση των αγωγών τους.
2. Την επιβολή παραβόλου επί του αντικειμένου της διαφοράς ασφαλιστικών μέτρων ενώπιων του Διοικητικού Εφετείου και του ΣτΕ.
3. Την επιβολή παραβόλων ενδίκων μέσων (έφεση, αναίρεση, αναψηλάφηση) 200, 300 και 400 € αντίστοιχα, σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα.
4. Τον πενταπλασιασμό των επιβαρύνσεων για το μεγαρόσημο.

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τους πολίτες σε βαθμό αποστερήσεως του δικαιώματός τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια, κατά παράβαση του άρθρου 20 του Συντάγματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης θεωρεί ότι οι παραπάνω διατάξεις είναι Αντισυνταγματικές και καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων.

Διατρανώνει, επίσης, την πλήρη αντίθεσή του προς τις εξοντωτικές διατάξεις που προωθούνται με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο (κατάργηση αφορολογήτου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών).

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης θεωρεί ότι η ψήφιση του τελευταίου μνημονίου με τις διατάξεις που περιέχει, εξαθλιώνει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες και οδηγεί στο μαρασμό της Ελληνικής κοινωνίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡ. ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου