Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης

Μελωδικό ταξίδι στο "Άστρο των Χριστουγέννων" από την Ορχήστρα και Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με εικόνες, ήχους και συναισθήματα που αναβίωσαν μοναδικά τη μαγεία των Χριστουγέννων πλημμύρισε η κατάμεστη από άτομα όλων των ηλικιών αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό) το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Όχημα σε αυτό το μελωδικό ταξίδι ήταν η Ορχήστρα και Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που με το βλέμμα στραμμένο «Στο Άστρο των Χριστουγέννων», φώτισε τις καρδιές με κατανυκτικές μελωδίες, αγαπημένους ύμνους και κάλαντα των ημερών.
Παράλληλα, οι υπέροχες μουσικές των Χριστουγέννων συνοδεύτηκαν από επιλεγμένα κείμενα και ποιήματα της ελληνικής λογοτεχνίας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.
Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Δημήτρης Κυριακού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θέλει με την εκδήλωση αυτή να συμβάλλει στον εορτασμό των Χριστουγέννων δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας με τις φωνές των παιδιών του σχολείου και τόνισε ότι στην εκδήλωση συμμετέχουν ενενήντα μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου.
«Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί τη ναυαρχίδα του πολιτισμού στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Χρειάζεται την ενίσχυση και τη βοήθεια όλων μας. Οφείλουμε να το ενδυναμώσουμε. Αποτελεί σπουδαία κυψέλη και εστία πολιτισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης.
Τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης κ. Χρυσόστομος Κυραιλίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης επενδύει σταθερά στην παιδεία και τον πολιτισμό και στο πλαίσιο αυτό στέκεται αρωγός στις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου εκπροσώπησε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο πολυδιάστατο έργο που επιτελεί το Μουσικό Σχολείο: «Το Μουσικό σχολείο αποτελεί τη ναυαρχίδα της εκπαίδευσης στην Πιερία, όμως δεν έχει σχετικό καράβι και είναι δυστυχώς ακόμη σε παραπήγματα. Απαιτούνται ειδικοί χώροι για να καλλιεργηθεί το άθλημα της μουσικής μέσα από την πληθώρα των μαθητών μας, ποσοτικά, ποιοτικά και αποτελεσματικά. Πιστεύω ότι ο Δήμος Κατερίνης, ύστερα από τις τελευταίες επιτυχίες του να κατασκευάσει βιοκλιματικά δημοτικά σχολεία, θα πρέπει σε ειδική συνεδρίαση να έχει μοναδικό θέμα Κατασκευή Κτηρίου για το Μουσικό μας Σχολείο, με ότι αυτό συνεπάγεται» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μάντζιος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Χρήστος Αντωνίου, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι, συλλόγων και φορέων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου