Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Προφανώς όταν κάποιος είναι 90 και βάλε, έχει πρόσφατα μια μεγάλη απώλεια κι εν πάση περιπτώσει χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, είναι ευνόητο για όλους.

Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο κάποιος είναι ο Κώστας Μητσοτάκης, ο πατριάρχης της «Αγίας Οικογένειας»; Και γιατί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο Επίτιμος βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία;

Έτσι, λοιπόν, σχεδόν 20 χρόνια έχουν περάσει από την πτώση της κυβέρνησής του, και ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μας… ξαναθυμήσει τι έγινε τότε. Φυσικά από τη δική του πλευρά, παρουσιάζοντας εαυτόν ως θύμα συνωμοσίας που τον έριξε γιατί ήταν πολύ…μεγάλος πολιτικός για να τον αντέξει η Ελλάδα.

Στη δημοσιότητα βγαίνουν σιγά – σιγά αποσπάσματα από το βιβλίο που έγραψε ο κ. Μητσοτάκης το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου και παρουσιάζει την εκδοχή του για τα γεγονότα.

Το Βήμα της Κυριακής ανέλαβε να δημοσιεύσει πολλές λεπτομέρειες για το τι θα περιέχει το βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στον δημόσιο διάλογο. Ο πρώην πρωθυπουργός γράφοντας για την εποχή εκείνη προβάλλει τα γεγονότα στο μέλλον, δηλαδή στο σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση του και τον είχαν αφήσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε προγραμματίσει η χώρα δεν θα έφτανε στην χρεοκοπία ούτε θα έμπαινε υπό την επιτροπεία των δανειστών της και του ΔΝΤ.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του αν δεν είχε πέσει θα εφάρμοζε μια εξυγιαντική και μεταρρυθμιστική πολιτική που θα εμπόδιζε την χρεοκοπία και την είσοδο του ΔΝΤ στην χώρα. Αν και αποφεύγει να κάνει κριτική στο βιβλίο στον σημερινό πρωθυπουργό ωστόσο η διαπίστωση ότι “αν με είχαν αφήσει να κυβερνήσω” εκλαμβάνεται ως αιχμή για τον κ. Σαμαρά.

Ο Κώστας Μητσοτάκης αντιθέτως αναφέρεται διεξοδικά στις διακυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου και στις πολιτικές που ακολούθησαν τις οποίες και θεωρεί συνυπεύθυνες για την χρεοκοπία και την έλευση του ΔΝΤ.

Το εντυπωσιακό: Απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σημίτη γράφοντας ότι η πρώτη κυβέρνηση του ακολούθησε την δική του δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα και το χρέος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι η πολιτική αυτή εγκαταλείφθηκε την δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του ξεχνά βασικά πράγματα. Όπως π.χ. ότι στη διακυβέρνησή του το εξωτερικό χρέος αυξήθηκε σημαντικά. Επίσης, ότι είχε ξεκινήσει την πώληση κρατικών εταιρειών μπιρ παρά ή ότι είχε στενές επαφές με τη διαπλοκή της εποχής.

Από την άλλη, ποια η σκοπιμότητα της νέας παρέμβασής του; Δεν ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο Μητσοτάκης και τι έχει κάνει κατά καιρούς στο κόμμα που τον αγκάλιασε, τον ανέδειξε και τον έκανε πρωθυπουργό;
Πηγή: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου