Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα ξαναπτωχεύσαμε!

1898: Η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης.  

Ήδη, από τον Οκτώβριο του 1897 οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη χώρα για τη σύνταξη νόμου, βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898, όταν και αποφασίστηκε πως στη Διεθνή Οικονομική Επιτροπή θα εκχωρούνταν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τα μονοπώλια (άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, κλπ), ο φόρος καταναλώσεως καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου, οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά, ενώ η ΔΟΕ είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των δημόσιων εσόδων…
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σ. Μασταγκά για το Λιτόχωρο

«1912-2012. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»

    Από την εκδοτική σειρά ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται ο τόμος με τίτλο «1912-2012. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ». 

Πρόκειται για μια προσφορά στο σημαντικό και μείζον γεγονός της εκατονταετηρίδας

Μέσα στις 258 σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται η ιστορία των σωματείων και της συλλογικής οργάνωσης του Λιτοχώρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα στις 6 μ.μ. η εκδήλωση του Π.Ο.Λ. για την Λιτοχωρίτικη φορεσιά στο β' δημοτικό σχολείο

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Παύλου Μελά δείχνει το δρόμο για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

 Δήμος Παύλο Μελά: Παρέμβαση στη ΔΕΗ για το “χαράτσι” 

Παρέμβαση του δήμου Παύλου Μελά, υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου, σε σχέση με το “χαράτσι” των ακινήτων. 

Ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, έστειλε επιστολή, στο διευθυντή της ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Πολυζωίδη, με την ποία του ζητά να μην προβαίνει η επιχείρηση σε διακοπές ρεύματος, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου. 

Στο έγγραφο, αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ενδεείς οικογένειες καθημερινά αυξάνονται και το ζήτημα της διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά, μπορεί να δημιουργήσει κοινωνική έκρηξη. 

Έτσι, σύμφωνα με το δήμαρχο, αν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν σε ποιον θα κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλής, τότε θα μπορούν να συνεννοηθούν με τη ΔΕΗ και να μη γίνει κάτι τέτοιο, αν ο οφειλέτης δεν μπορεί να πληρώσει το Τέλος Ακινήτων. 

«Βιώνουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες, παρακολουθώντας συνεχώς περισσότερους συνανθρώπους μας να δυσκολεύονται να ζήσουν. Πρέπει όλοι οι φορείς και οι πολίτες, να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, να δείξουμε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. 
Πηγή: salonicanews
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης υποψήφιος Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ;

Πριν από λίγο το ξεκαθάρισε στο Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Παπανικολάου και στον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Καραφουλίδη ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στο Ν.Πιερίας αλλά και υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές στις 18 Μαρτίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2ΗΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου στη 2η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα: « Όλυμπος, Ανάπτυξη και Προβολή - εναλλακτικός και θεματικός Τουρισμός» 

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19/1/2012 σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που εκπροσωπήθηκε από αυτοδιοικητικούς φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τοπικούς φορείς ανέπτυξε την πρόταση της Θεσσαλίας για την ανάπτυξη και προστασία του Ολύμπου.  

Η παρούσα συνεδρίαση υλοποιήθηκε σε συνέχεια της 1ης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2011, στο ίδιο μέρος, όπου οι αντίστοιχοι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ ανέπτυξαν, τεκμηρίωσαν και υποστήριξαν όλοι μαζί, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία του Ολύμπου, βασισμένη στο πλαίσιο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους ΟΛΥΜΠΟΥ ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων όρων και περιορισμών» που υποβλήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Υπουργείο Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από τη διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης με τοπικούς, περιφερειακούς και διαπεριφερειακούς φορείς. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, μετέφερε για ακόμα μία φορά στο Κοινοβούλιο το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που καταγράφεται για την ολοκληρωμένη και αειφορική ανάπτυξη και προστασία του Μυθικού βουνού του Ολύμπου. «Είναι υπόθεση όλων μας να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε κάτι το οποίο το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Κάτι που πρέπει να τους παραδώσουμε άθικτο ως προς εξαιρετική βιοποικιλότητα αλλά με υποδομές για ήπια και αειφορική ανάπτυξη μέσα από μια τεκμηριωμένη επιχειρησιακή μελέτη εφαρμογής προερχόμενη από μια ολοκληρωμένη νομοθετική πράξη, αρχής γινομένης με το υποβληθέν σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος». 

Στη σύντομη ομιλία της η κα Μαυρίδου, τόνισε κατηγορηματικά τη διάθεση συνεργασίας τόσο της ΠΕ Πιερίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των λοιπών αυτοδιοικητικών αρχών που εκπροσωπούσε μετά από εξουσιοδότησή τους, όσο και των τοπικών φορέων σε διαπεριφερειακό επίπεδο, έτσι ώστε να επιτευχθεί επιτέλους το καλύτερο αποτέλεσμα στην κοινή προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση της αειφορικής ανάπτυξης και προστασίας του Ολύμπου. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια agenda αμέσων κοινών, συντονισμένων και ιεραρχικά – χρονολογικά τοποθετημένων ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων (τοπικών, περιφερειακών και διαπεριφερειακών) για την επίτευξη του καλύτερου νομοθετικού αποτελέσματος, που θα αποτελέσει όχι περιοριστικό παράγοντα αλλά τον βασικό μοχλό ανάπτυξης για μια ήπια, αειφορική, προστατευόμενη αλλά ανταγωνιστική ανάπτυξη του Ολύμπου. 

Αποτέλεσμα των δύο συνεδριάσεων της Υποεπιτροπής της Βουλής για το θέμα του Ολύμπου είναι η κατά το πλείστον κοινές προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους φορείς των δύο περιφερειών, η καταγραφή της διάθεσης συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και η προσωπική της δέσμευση για την μεταφορά για συζήτηση σε επίπεδο Περιφερειακών Αρχών (αιρετών αυτοδιοικητικών και αποκεντρωμένων) πριν τη συζήτηση του τελικού σχεδίου νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων, τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Υποεπιτροπής, κα Αγγελική (Άντζελα) Γκερέκου. 

Σε αναμονή των επόμενων στρατηγικών βημάτων της ολοκλήρωσης της προσπάθειας η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι έτοιμη να συμβάλλει άμεσα, αποτελεσματικά, ουσιαστικά και καταλυτικά για την επίτευξη του στόχου.
Διαβάστε περισσότερα...

PARTY TIME CAFE CLUB VEGERA

πεζοδρομος Λεπτοκαρυας κάθε Παρασκευή-Σάββατο
GEST D-J JERONIMO
Διαβάστε περισσότερα...

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλη την Πιερία, και καλή δύναμη σε όλο Τον κόσμο για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Το νέο έτος να δώσει φώτιση στους τοπικούς άρχοντες στο δύσκολο έργο τους.

Ο δήμος είναι η τοπική οργάνωση της κοινωνίας και πρέπει να προσπαθεί να αντιπροσωπεύσει τη συνείδηση του Έθνους. 

Δεν είναι μέσο αλλά σκοπός προς τον οποίο πρέπει να κατευθύνονται οι δράσεις όλων των ατόμων τα οποία ζουν κι εργάζονται στην επικράτειά του για την επίτευξη όσο το δυνατό μεγαλύτερου συλλογικού και εθνικού καλού.

Όταν όλες οι δυνάμεις κι οι ενέργειες οδηγηθούν στην διαρκή και ακλόνητη ενότητα, όταν αποτελέσουν σύνολο συμπαγές κι οργανικό τότε η θέλησή τους αποτελεί θέληση του Έθνους, άρα θέληση των πολιτών. 

Η θέληση αυτή νομικά εκδηλωμένη αποτελεί τον ΔΗΜΟ και τους εκπροσώπους του.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΓΚΟΥΝΟΣ       
Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα όλοι έρχεστε στα λόγια του Σαμαρά... Ας ελπίσουμε να μην είναι αργά!

Βόμβα Σημίτη: “Πολιτικά μοιραίο λάθος το μνημόνιο”

Παρέμβαση του Σημίτη που δημιουργεί μείζον θέμα και για τον Γιώργο Παπανδρέου και για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη συνταγή που ακολουθεί, μια και ο κ. Παπαδήμος είναι στενός του φίλος και πρώην συνεργάτης, με τον πρώην πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει “πολιτικά μοιραίο λάθος” την παράλειψη συνάρτησης των στόχων του Μνημονίου με τις πραγματικές εξελίξεις που έχει ως αποτέλεσμα να βυθίζεται η ελληνική οικονομία στην ύφεση.

«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση.  Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις.  Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Αυτά θα επισημάνει κατά πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης σε ομιλία που θα εκφωνήσει τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο στο συνέδριο «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον  ευρωπαϊκό δρόμο», του ιδρύματος Heinrich Böll και του Freïe Universität.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τους συντάκτες της δανειακής σύμβασης αλλά και όσους συνομολόγησαν το μνημόνιο για παιδαριώδη λάθη. Διότι είναι περίπου αυτονόητο -τουλάχιστον για τις παραδοχές που κάνουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές- ότι οι οικονομικοί στόχοι ενός προγράμματος συναρτώνται με τις πραγματικές εξελίξεις.

Ποιες είναι οι συνέπειες αυτού του “πολιτικά μοιραίου λάθους”; Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε, αλλά και την ανατροφοδότηση της ίδιας της ύφεσης επιτείνοντας τα μέτρα λιτότητας.

“Ελλάδα, quo vadis;”, είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός στο Βερολίνο. Σε αυτή, ο κ. Σημίτης θα επισημάνει ότι «η αλληλεγγύη είναι ένας όρος που δεν είναι αρεστός σε ορισμένες χώρες της Ένωσης.  Θεωρούν ότι υποδηλώνει μια υποχρέωση συμπαράστασης προς άλλους που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Συνεπάγεται μια μονόπλευρη δέσμευση.  Όμως τα πράγματα επιβάλλουν την αμοιβαία σύμπραξη και συμπαράσταση. Κατά την κυρίαρχη άποψη στην πρακτική της ΟΝΕ η επίλυση του προβλήματος των διαφορών επιπέδου ανταγωνιστικότητας Βορρά και Νότου απαιτεί κυρίως προώθηση αλλαγών στις αγορές εργασίας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό “αυτά δεν αρκούν”. Όπως θα επιχειρηματολογήσει ο κ. Σημίτης “χρειάζεται και στήριξη των οικονομιών του Νότου με επενδύσεις και διεύρυνση των εξαγωγών τους προς το Βορρά.  Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συνολική οικονομική πολιτική αντίληψη για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.  Μια οικονομική διακυβέρνηση, που δεν θα περιορίζεται όπως σήμερα μόνο σε τρέχοντα προβλήματα αλλά θα φροντίζει για την ισόρροπη κατανομή των ωφελειών της στην ΟΝΕ, είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το ευρύτερο θέμα της ανάπτυξης”.

Υπερασπιζόμενος την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, θα τονίσει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εντάσσουν στο σχεδιασμό τους “τόσο τους πιο ισχυρούς με τις δυνατότητές τους όσο και τους πιο αδύνατους με τις αδυναμίες τους. Να λαμβάνει υπόψη του τις ανισότητες και να αποτιμά το γεγονός ότι οι αναπτυγμένες χώρες δεν επιβαρύνονται μόνο αλλά αποκομίζουν και σημαντικά κέρδη χάρη στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τους και τις εξαγωγές τους”.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΕΒΊΩΣΕ Ο ΙΩΆΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΆΝΝΗΣ

Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με πλούσια πολιτική παράδοση. 

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. 

Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής. Τα χρόνια της γερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση. 

Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ''Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα'', με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο. 

Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980. 

Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας. 

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε, ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991, παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών. 

Το Φεβρουάριο του 2006, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η θυγατέρα του Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε. Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο. 

Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.
Διαβάστε περισσότερα...

"Ι. Μονή Αγ. Διονυσίου Ολύμπου" - Πρόγραμμα πανηγύρεως


ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ
ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 2012

  • Κυριακή 22 Ιανουαρίου :
5:00 – 8:00 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

  • Δευτέρα 23 Ιανουαρίου :
5:00 – 9:00 π.μ. : Ακολουθίες του Μεσονυκτικού και του Όρθρου.
9:00 π.μ. : Έναρξη Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
5:00 – 7:00 μ.μ. : Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του Αγίου Διονυσίου – Κτητορικό μνημόσυνο.

Η παρουσία σας στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα μας χαροποιήσει και θα λαμπρύνει την Ιερά Πανήγυρη.
Σημειώνουμε ότι ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

Εκ της Ιεράς Μονής.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο "δικός μας" Γιώργος Παπαστάμκος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στρασβούργο, 19 Ιανουαρίου 2012

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη
ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος
Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος εξελέγη  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εκλογές για τη σύνθεση του Προεδρείου του Σώματος, κατά τη διάρκεια της Ολομελείας του Στρασβούργου. Ο ¨Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήλθε στην εκλογική διαδικασία, ως ένας από τους επτά υποψηφίους που έλαβαν το χρίσμα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ αυτών. 
Κατά τη διαδικασία εκλογής που διεξήχθη σε τρεις επαναληπτικές ψηφοφορίες, ο κ. Παπαστάμκος κατέλαβε κατά τον πρώτο γύρο τη 2η θέση (με 324 ψήφους, μία λιγότερη από τον πρώτο), κατά τον δεύτερο εκ νέου τη 2η (με 270 ψήφους, πέντε λιγότερες από τον πρώτο), και στην τελική ψηφοφορία την 5η θέση (με 248 ψήφους). Σημειώνεται ότι η έκβαση της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, ήταν αποτέλεσμα "συμμαχιών" που διαμορφώθηκαν μεταξύ διαφόρων πολιτικών κομμάτων πλην του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

1η Ψηφοφορία

2η Ψηφοφορία

3η Ψηφοφορία

Alejo VIDAL-QUADRAS
(EPP, ES)
325
Gianni PITTELLA
(S&D, IT)
275
Gianni PITTELLA
(S&D, IT)
319
Georgios PAPASTAMKOS (EPP,EL)
324
Georgios PAPASTAMKOS
 (EPP,EL)
270
Miguel Angel MARTÍNEZ MARTÍNEZ (S&D, ES)
295
Roberta ANGELILLI
(EPP,IT)
316
Alejo VIDAL-QUADRAS
(EPP, ES)
262
Anni PODIMATA
(S&D, EL)
281
Gianni PITTELLA
(S&D, IT)
306
Miguel Angel MARTÍNEZ MARTÍNEZ (S&D, ES)
257
Alejo VIDAL-QUADRAS
(EPP, ES)
269
Othmar KARAS
(EPP, AT)
305
Anni PODIMATA
(S&D, EL)
253
Georgios PAPASTAMKOS
 (EPP,EL)
248
Miguel Angel MARTÍNEZ MARTÍNEZ (S&D, ES)
276
Roberta ANGELILLI
(EPP,IT)
241
Roberta ANGELILLI
 (EPP,IT)
246
Anni PODIMATA
(S&D, EL)
269
Othmar KARAS
(EPP, AT)
231
Othmar KARAS
(EPP, AT)
244
Rainer WIELAND
 (EPP, DE)
268
Jacek PROTASIEWICZ
(EPP, PL)
231
Edward McMILLAN-SCOTT
(ALDE, UK)
239
Jacek PROTASIEWICZ
(EPP, PL)
267
Rainer WIELAND
(EPP, DE)
216
Isabelle DURANT
(Green/EFA, BE)
238
László SURJÁN
(EPP, HU)
256
László SURJÁN
(EPP, HU)
203
Alexander ALVARO
(ALDE, DE)
235
Edward McMILLAN-SCOTT
(ALDE, UK)
225
Edward McMILLAN-SCOTT
(ALDE, UK)
192
Rainer WIELAND
(EPP, DE)
230
Oldřich VLASÁK
 (ECR, CZ)
199
Oldřich VLASÁK
 (ECR, CZ)
184
Oldřich VLASÁK
(ECR, CZ)
223
Alexander ALVARO
(ALDE, DE)
199
Alexander ALVARO
(ALDE, DE)
176
Jacek PROTASIEWICZ
(EPP, PL)
206
Isabelle DURANT
(Green/EFA, BE)
182
Isabelle DURANT
(Green/EFA, BE)
175
László SURJÁN
(EPP, HU)
188
Indrek TARAND
(Greens/EFA,EE)
104
Indrek TARAND
(Greens/EFA,EE)
90




Μετά την εκλογή του ο κ. Παπαστάμκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σε μία δυσχερή συγκυρία για την Ελλάδα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι συνάδελφοί μου τίμησαν με την ψήφο τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές, την κα. Ποδηματά και εμένα, αναδεικνύοντάς μας Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην περίπτωσή μου πιο δύσκολη ήταν η προκριματική εκλογή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξή τους. Ευχαριστώ θερμά τους Έλληνες και Κυπρίους συναδέλφους μου για την ψήφο τους.

Στην πιο δύσκολη περίοδο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει, κατά τη γνώμη μου, να μην αποτελεί μόνο τον αναβαθμισμένο νομοθετικό  εταίρο στη θεσμική αλυσίδα της ΕΕ. Οφείλει να αποτελέσει τον τόπο δημιουργικής έκφρασης της ευρωπαϊκής λαϊκής κυριαρχίας. Δηλαδή, το πολιτικό Σώμα, από το οποίο πρέπει να εκπηγάσει η συνολική απάντηση στις δομικές και πολιτικές ανεπάρκειες της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής κατασκευής. "
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - Πρόσκληση στην παρουσίαση της λιτοχωρίτικης φορεσιάς και εγκαίνια έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης Α' Βαθμού (Κακουργημάτων) της 16ης/2/2012

Προέδρος: Τυρρανίδου Ανδρονίκη
Εφέτες: Δεργαζαριάν Ανθη
            Δερά Αγαθή
 
Εισαγγελέας: Φλωρίδης Βασίλειος
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα … “καθαρά χέρια” που έλεγε το ΛΑΟΣ

Από το Antinews:
“Καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, καθαρές λύσεις”.Έτσι λεγόταν ο συνδυασμός που στήριξε το ΛΑΟΣ στις περιφερειακές εκλογές του 2009, για την Κεντρική Μακεδονία, όπου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ήταν ο φερόμενος “εγκέφαλος” του μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας, που εξαρθρώθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη 

Δείτε πως παρουσίασε ο κ. Βελόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, τον τότε υποψήφιο: Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που…
εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους βορειοελλαδίτες. Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν. Εμείς επιλέξαμε πρόσωπο προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες και όχι πρόσωπο που απομυζεί τον πλούτο των πολιτών και ζει από αυτόν
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Δ.Σ. του ΕΟΣ Λιτοχώρου

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 ο ΕΟΣ Λιτοχώρου συγκάλεσε τακτική γενική συνέλευση και διενήργησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. 

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τζιούκα Έλλη 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιαννικός Βαγγέλης 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μανουσιάκης Δημήτρης 
ΤΑΜΙΑΣ Κετσιτζόγλου Τριαντάφυλλος 
ΕΦΟΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Γκασδόγκας Νίκος 
ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ Φαρμάκης Δημήτρης 
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΩΝ Διαμαντόπουλος Βασίλης 
ΜΕΛΟΣ Κυρίτσης Στέλιος 
ΜΕΛΟΣ Παπακυπριανού Νίκος 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το σύλλογο είναι: 

Γραφείο συλλόγου, 23520 82444 
Τζιούκα Έλλη, 69477 19234 
Μανουσιάκης Δημήτρης, 69579 64660 

Για το διοικητικό συμβούλιο 

Η πρόεδρος Τζιούκα Έλλη 

Ο γραμματέας Μανουσιάκης Δημήτρης
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την 2η συνεδρίαση με θέμα τον Όλυμπο

Στην 2η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων με θέμα τον Όλυμπο θα συμμετάσχει για ακόμη μία φορά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 13:00 στην Αθήνα. 

Στη συζήτηση με θέμα ημερήσιας διάταξης: « Όλυμπος: Ανάπτυξη και προβολή- Εναλλακτικός και θεματικός τουρισμός» έχουν κληθεί από την Πιερία να παραστούν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Γεώργιος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Παύλος Ανδρεαδάκης 

Σε αυτή τη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση των προτάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του Ολύμπου σε συνέχεια της 1ης συνεδρίασης στην οποία η κα Μαυρίδου παρουσίασε την κοινή πρόταση της Πιερίας στην οποία καταγράφεται η σύμπνοια όλων των τοπικών φορέων για την προστασία, την ανάδειξη και την ήπια μορφή τουριστικής ανάπτυξης τόσο του Ολύμπου όσο και συνολικά όλου του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Όλες προτεινόμενες δράσεις θα τύχουν της σχετικές έγκρισης των αρμόδιων φορέων που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και προστασία του Ολύμπου ως Εθνικού Δρυμού. 

H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τονίζει ότι o Όλυμπος για εμάς δεν αποτελεί μονομερή γεωγραφική ενότητα, αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας. Ο Όλυμπος αποτελεί για τους κατοίκους της Πιερίας ιστορία και μύθο, παρελθόν – παρόν και μέλλον, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, έμπνευση, ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής, άρα και για το μέλλον των παιδιών μας.
Διαβάστε περισσότερα...