Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το "αρχίζουμε" του Μπένι...

Πηγαινει ενας στο μπαρ και λεει στον μπαρμαν "βαλε ενα ουισκι πριν αρχισουμε", 
παραξενευεται λιγο ο μπαρμαν αλλα του βαζει, μετα απο λιγο 'βαλε ακομα ενα πριν αρχισουμε, οκ του βαζει, μετα 'βαλε ακομα ενα πριν αρχισουμε' κλπ κλπ, 
στο 8ο 9ο του λεει ο μπαρμαν 'οκ φιλε θα στο βαλω αλλα ελπιζω να εχεις να τα πληρωσεις' και ο τυπος: 'αρχισαμε...'
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Δημήτριο Πιερράκο και τον Πυρονόμο, Δημήτριο Κουκοδήμο, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συνεχάρει το νέο διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να έχει υγεία, δύναμη και μια αποδοτική θητεία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Η Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι προσβλέπει σε μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον κ. Πιερράκο ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης προκειμένου να συμβάλει στο σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελεί. 

Ο Δημήτρης Πιερράκος, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση, ευχήθηκε οι δύο πλευρές να έχουν καλή συνεργασία με στόχο την προστασία των Πιεριέων, επισημαίνοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ετοιμότητα της υπηρεσίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές ανάγκες και ελλείψεις που καταγράφονται στο σώμα, εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα από τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια για το μπόνους των 50 εδρών

Πολύ μελάνι έχει χυθεί γύρω από την πρόταση συνεργασίας των λεγόμενων «αντιμνημονιακών ή αριστερών δυνάμεων» ενόψει των εκλογών, προκειμένου, όπως λένε, να διαμορφωθεί μια «αριστερή κυβέρνηση», αθροίζοντας τα ποσοστά του ΚΚΕ με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ κ.ά.
Σε αυτό τον ντορό ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επαναλαμβάνοντας τα περί «αριστερής ενότητας» και «συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων» μπροστά στις εκλογές, μεταξύ των άλλων λέει ότι δεν πρέπει να «χαρίσουν» τις 50 έδρες μπόνους του πρώτου κόμματος στη ΝΔ!
Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι ακόμα και αυτό το άθροισμα βασίζεται στις δημοσκοπήσεις και ας δούμε την πραγματικότητα σχετικά με το μπόνους των 50 εδρών, που δεν είναι βεβαίως αυτή την οποία παρουσιάζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος εκλογικός νόμος ορίζει ότι το μπόνους των 50 εδρών το λαμβάνει το πρώτο κόμμα και όχι ο πρώτος «συνασπισμός» κομμάτων. Ακόμα και αν συγκροτούνταν, δηλαδή, ένας προεκλογικός «συνασπισμός» κομμάτων και αν ακόμα έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσοστό, ακόμα και τότε δε θα λάμβανε το μπόνους. Τις 50 έδρες θα τις έπαιρνε το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό, παρότι θα ήταν δεύτερο σε σειρά. Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός!
Για παράδειγμα, αν ο υποτιθέμενος «συνασπισμός της αριστεράς» έπαιρνε 40% και η ΝΔ 30%, το μπόνους των 50 εδρών θα το έπαιρνε η ΝΔ, γιατί θα ήταν το κόμμα που μόνο του θα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό. Αντίθετα, για να έπαιρνε το μπόνους ο λεγόμενος «αριστερός συνασπισμός», θα έπρεπε κάποιο από τα κόμματά του να συγκέντρωνε πάνω από 30% μόνο του. Όμως, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, το 40% θα διαιρούνταν διά του 3, εφόσον δηλαδή συμμετείχαν σε αυτόν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Στο καθένα θα αναλογούσε το 13,5%. Επομένως, κανένα από τα τρία δε θα ήταν από μόνο του πρώτο κόμμα.
Φυσικά, το κριτήριο για το ΚΚΕ δεν είναι το μπόνους των 50 εδρών για να καθορίσει τη συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση. Είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ παλεύει για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κάνουν ό,τι μπορούν για να διαχειριστούν την εξουσία των μονοπωλίων.
Ανευθυνότητα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή δημαγωγία για να ψαρεύει εντυπώσεις και ψήφους; Κλίνουμε στο δεύτερο, παρότι το ψέμα έχει κοντά πόδια και το γνωρίζουν.
Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 14χρονος Κωνσταντίνος Κατσαλής κρατάει την σημαία του δήμου μας ψηλά!!

Ο 14χρονος Κατσαλής Κωνσταντίνος, μαθητής β' γυμνασίου, θα εκπροσωπήσει τον τόπο μας στο πανευρωπαϊκό τουρνουά τέννις.

Πέρα από τον αθλητισμό ο αθλητής από το Λιτόχωρο είναι και άριστος μαθητής στο σχολείο!

ΕΥΓΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιστροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λιτοχώρου εν όψει των εσοκομματικών διαδικασιών της ερχόμενης Κυριακής

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούμαστε να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος μας.
 Σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το Κίνημά μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, ας δώσουμε όλοι το παρών.
 Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας, οι πολίτες για τους οποίους αγωνιζόμαστε.
 Με τη συμμετοχή μας στην ψηφοφορία της Κυριακής στέλνουμε παντού ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
 Ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής!
 Συμμετέχουμε  στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλη Βενιζέλου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 που θα γίνει στo Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Λιτοχώρου, από τις 9  πμ έως τις 5 μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
  α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.

β)  Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

γ)  Τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

δ)  Οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

ε)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

στ)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

ζ)  Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής .

η)  Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.

θ) Οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ.

ι)  Οι Πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

 Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ!
 Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας μιας χώρας που δοκιμάζεται, μιας χώρας που με στήριγμα τις θυσίες του λαού της στέκεται ξανά στα πόδια της, μιας χώρας που είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι το μέλλον που της αξίζει.
 Την Κυριακή 18 Μαρτίου, όλοι μαζί, ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ!
 Συμμετέχουμε στην εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Η Σ.Ε. της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

Ν.ΛΑΠΠΑΣ - ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 29ης φεβρουαριου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011.
ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ.

Τα θέματα που ξεχώρισαν κατά τη δεύτερη εφετινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ήταν τα εξής τρία:
Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ’ τριμήνου 2011: Με την έκθεση αυτή που κλείνει την εικόνα για την οικονομική πορεία του δήμου μας για το οικ. έτος 2011 (αποτελώντας έτσι έναν άτυπο ισολογισμό), επιβεβαιώθηκαν και τυπικά όλα όσα από την πρώτη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού 2011 είχαμε επισημάνει. Δηλ. ότι με ευθύνη της δημ. αρχής κατατέθηκε ένας προϋπολογισμός «ανάγκης», μη ρεαλιστικός, ανεφάρμοστος, πλασματικός κι αντιαναπτυξιακός! Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι οι στόχοι του, ειδικά στον τομέα των εσόδων, επετεύχθησαν σε ποσοστό που μετά βίας ξεπερνά το 50%. Εννοείται πως καταψηφίσαμε τη συγκεκριμένη έκθεση.
Καθορισμός αρδευτικής περιόδου 2012: Με την ευκαιρία της συζήτησης ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο απολογισμό του 2011 και μάλιστα ανά δημ. διαμέρισμα, γιατί ενώ η περίοδος είχε λήξει εδώ και μήνες, δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση. Επίσημος απολογισμός δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά, ωστόσο ανακοινώθηκαν πρόχειρα οι εισπράξεις ανά διαμέρισμα και προκύπτει πως τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 190.000 € περίπου, ενώ τα έξοδα είναι της τάξεως των 525.000 € τουλάχιστον! Το έλλειμμα είναι για μία ακόμη φορά τεράστιο και, ως όφειλα, υπενθύμισα στον αντιδήμαρχο τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ιδίου κι άλλων παραγόντων της δημ. αρχής για εξυγίανση κατά την έναρξη της περσινής περιόδου, καθώς και την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης για την επιλογή των προσώπων που εργάστηκαν στην άρδευση («Δική μας η επιλογή, δική μας και η ευθύνη κ. Λάππα», ήταν η απάντηση που είχε δοθεί τότε!). Επομένως δεν υπάρχει κανένα όφελος πλέον στο να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από την δημ. αρχή η κακή συνεργασία με ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά!
Κι επειδή συζητήθηκε και το θέμα των θέσεων υδρονομέων, ρώτησα τον κ. Κιάφα με ποιον τρόπο θα γίνει η πρόσληψη τους φέτος. Δυστυχώς ακολουθείται ξανά η πεπατημένη του «βασιλικού διατάγματος» (άρα και της επιλογής των προσώπων αποκλειστικά από την πλειοψηφία χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο). Πρότεινα να γίνει πρόσληψη, αν όχι όλων, τουλάχιστον αρκετών υδρονομέων από το νέο πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα (κάτι που έπραξαν αρκετοί δήμοι στη βόρεια Ελλάδα - για το πρόγραμμα αυτό θα γίνει λόγος και στη συνέχεια), ώστε και αξιοκρατικά κριτήρια να ισχύσουν (διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.) και τα έξοδα να μειωθούν σημαντικά! Επισημαίνω ότι αν οι μισοί σχεδόν υδρονομείς προσλαμβάνονταν μέσω αυτού του προγράμματος, ο δήμος μας θα εξοικονομούσε περίπου 50 – 70 χιλιάδες ευρώ! Μάλιστα προλαβαίνοντας τις συνήθεις αντιδράσεις κι «ανησυχίες» μη τυχόν πάρουν τις θέσεις «άσχετοι» και «ξένοι», ενημέρωσα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μοριοδοτεί την εντοπιότητα, ενώ υπάρχει και η ασφαλιστική δικλείδα της προαπαιτούμενης προϋπηρεσίας. Δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν εισακουστήκαμε και η δημ. αρχή επιμένει σε δοκιμασμένες κι αποτυχημένες μη αξιοκρατικές συνταγές. Άραγε γιατί; Ο νοών νοείτω!
Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης και η «σιγή ιχθύος» της δημ. αρχής για το Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.): Ήρθαν προς έγκριση από το Δ.Σ. και δύο ενδιαφέροντα προγράμματα κοινωνικής ενίσχυσης (εκπόνηση τοπικού επιχειρησιακού σχεδίου για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κάλυψης θέσεων εργασίας και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας). Παίρνοντας τον λόγο δήλωσα εξ αρχής ότι σε μία τέτοια περίοδο ύφεσης που ειδικά στην Πιερία η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σίγουρα τέτοια προγράμματα δεν αποτελούν πραγματική λύση ή «θεραπεία» στο πρόβλημα, αλλά μοιάζουν περισσότερο με «ασπιρίνες». Έστω κι έτσι όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτά τα υποστηρικτικά προγράμματα που θα ελαφρύνουν κάπως αρκετούς συμπολίτες μας. «Το μη χείρον βέλτιστον» λοιπόν και γι’ αυτό υπερψηφίσαμε την συμμετοχή του δήμου μας.
Υπάρχει όμως και συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα, την οποία είχαμε εγκρίνει πριν από αρκετούς μήνες. Δώσαμε τότε κι εμείς θετική ψήφο με τον όρο να προηγηθεί μίνι – διαβούλευση των δημ. παρατάξεων και των ενδιαφερόμενων φορέων της περιοχής. Στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε καμία σχετική συζήτηση, ούτε ζητήθηκε η άποψη των παρατάξεων ή των φορέων (σωματείων, συλλόγων, Μ.Κ.Ο. κτλ.) που θα μπορούσαν να επωφεληθούν απ’το πρόγραμμα, όπως έγινε σε πολλούς άλλους δήμους. Κι όμως στις 22\2 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η έγκριση 110 θέσεων για τον δήμο Δίου – Ολύμπου. Το χειρότερο ίσως είναι ότι ο δημαρχεύων μία εβδομάδα μετά (στο Δ.Σ. στις 29\2) κατόπιν ερωτήσεώς μου έδειχνε να μη γνωρίζει τίποτε για τη σχετική έγκριση. Η «πάνσοφη» δημ. αρχή έχει δείξει πολλές φορές πως επιλέγει «να κάνει του κεφαλιού της», αγνοώντας επιδεικτικά την διαβούλευση παρά τα λάθη στα οποία πολλές φορές έχει υποπέσει. Ας ελπίσουμε να αλλάξει γρήγορα τακτική και στην β’ φάση του προγράμματος να ζητήσει και να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις υποδείξεις των παρατάξεων και των πιθανών ωφελούμενων φορέων!      

Υ.Γ: Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ειδική ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της μελέτης «Γενικευμένη τροποποίηση σχεδίου Πλαταμώνα». Δυστυχώς δεν γίναμε σοφότεροι από τη συνάντηση αυτή, καθώς η συζήτηση, εντέχνως, αναλώθηκε κυρίως στο πόσα πήρε κάθε μελετητής, τι πτυχία έχει ο καθένας κτλ. Για εμάς το ερώτημα είναι απλό και το έθεσα και στην συνάντηση: Τι συμφέρει τον Πλαταμώνα και τους κατοίκους του; Να βαδίσουμε στην ρότα των τελευταίων 8 ετών και με ποια δεδομένα για τον συντελεστή δόμησης και την εισφορά σε γη και χρήμα; Μήπως είναι καλύτερα να επικαιροποιηθεί και να συνεχιστεί η μελέτη του 2002; Περισσότερα όταν έλθει ξανά το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο.
Υ.Γ.2: Στο τελευταίο Δ.Σ. είχα ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός ότι κάποιος προμηθευτής ειδών καθαριότητας έπαιρνε παραγγελίες από δημοτικά σχολεία της δημ. ενότητας Δίου ισχυριζόμενος πως έχει «εντολή δημάρχου». Η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Ζέρβα απέστειλε πρόσφατα γραπτή απάντηση για το θέμα. Μερικές παρατηρήσεις:
Παρατήρηση 1η: Το αν δόθηκαν ή όχι οι «δέουσες απαντήσεις» στο Δ.Σ. θα το κρίνουμε εγώ και η κ. Κουρίτα (είχε θίξει ανάλογο θέμα ανάθεσης προμηθειών γραφικής ύλης). Δεν ξέρω αν η κ. Κουρίτα βρήκε ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν. Εγώ πάντως όχι!
Παρατήρηση 2η: Υπενθυμίζω στην κ. Ζέρβα και στους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι είμαι μέλος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και γνωρίζω πολύ καλά το Φ.Ε.Κ. λειτουργίας των επιτροπών αυτών. Ας κάνουν λοιπόν οικονομία κι ας μη «ξοδεύουν μελάνι» σε άστοχες υποδείξεις προς εμένα!
Παρατήρηση 3η: Οι συγκεκριμένες προμήθειες έγιναν πριν την έναρξη των μαθημάτων (τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη) και θέλω να πιστεύω πως γι’ αυτό η κ. Ζέρβα δεν ήταν ενήμερη. Δεν νομίζω να επιμένει πράγματι πως οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες προμηθεύτηκαν «απορρυπαντικά από τα κατά τόπους καταστήματα κάνοντας ο διευθυντής – προϊσταμένη του σχολείου μια έρευνα στην τοπική αγορά», όπως όριζε η απόφαση σχολ. επιτροπής που επικαλείται. Όσο για την διάψευση του κ. Φαρμάκη σχετικά με το αν έδωσε ο ίδιος την εντολή, αυτή εκ των πραγμάτων δεν είναι αρκετή, καθώς ο όρος «δήμαρχος» μπορεί στην περίπτωσή μας κάλλιστα να προκαλέσει…«συγχύσεις». Βλέπετε η παράταξη του κ. Φαρμάκη και της κ. Ζέρβα έχει γεμίσει τον δήμο μας με ένα σωρό τίτλους: «εκλεγμένος δήμαρχος», «εν αργία δήμαρχος», «δημαρχεύων», «ασκών χρέη δημάρχου», «αναπληρωτής δημάρχου» και δε συμμαζεύεται και να δούμε πότε (και πως) θα τελειώσει αυτή η ιστορία!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα, στο Τορίνο, με την Εφές: 50-48



Πέρασαν κοντά 20 χρόνια, μια γενιά... 

Αυτοκράτορας, για πάντα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ - ΠΙΕΖΕΤΑΙ...... ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicqPmbiEe7JaZjuCAsJv-vwK2lMVD0r7_43-aDpqLcSLp7U6EygOb94Y-TUasLoBGC04sRZHJOZFpClyyLsHrzVvroOG-1xXbvyi93O7KhUp2pU0yH0TxrE214v0gpZV1fPDBJNK-NsVU/s1600/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3++%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3.jpg 


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τί μαθαίνει κανείς  όταν πουλάκια κελαϊδίζουν. Είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες για το πιθανό ψηφοδέλτιο της Πιερίας. Είχαμε αναφέρει τα ονόματα των Παπαγεωργίου, Μίχου, Μαλτζάρη, Παπαχρήστου και ...Τσιτλακίδη.

Μάθαμε όμως ότι ένα στέλεχος πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ, ο νύν Διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης, δέχεται στενό μαρκάρισμα να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Μάλιστα η πίεση είναι τόσο μεγάλη και από ισχυρό παράγοντα και ο Στέργιος το σκέφτεται σοβαρά.. είδωμεν. Αν απορείτε από ποιόν, είμαι σε θέση να σας πω ότι οι προσωπικές σχέσεις του Φαρμάκη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο κρατούν από τα πανεπιστημιακά χρόνια.. και ο νοών νοείτο...

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Το Περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την περιφερειακή οδό Κατερίνης.

Το Περιφερειακό   Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας  κατά την σημερινή  συνεδρίαση κήρυξε σήμερα την αναγκαστική απαλλοτρίωση 611 στρεμμάτων για  λόγους δημόσιας ωφέλειας , για την κατασκευή του έργου Περιφερειακή οδός Κατερίνης που είναι ενταγμένο  στο ΕΣΠΑ.   
 
Στην συνεδρίαση από τον νομό Πιερίας συμμετείχαν οι Μαυρίδου, Μακρίδης, Παπαϊωάννου, Τσιμήτρης , Παπαχρήστος, Παπανικολάου
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δώδεκα χρόνια στη θέση ευθύνης του αιρετού Νομάρχη Πιερίας έμαθα να σχεδιάζω, να υλοποιώ και να λογοδοτώ για τα αποτελέσματα του έργου μου.

Μοναδικός γνώμονας της πολιτικής μου συμμετοχής ήταν και είναι το τοπικό συμφέρον και το αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μου. 

Επιθυμώ να συνεχίσω την πολιτική μου προσφορά.  Σήμερα, όμως οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στην εθνική πολιτική κονίστρα, όσο και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να αποτελέσω μέρος του. Διότι γνωρίζω ότι έτσι δεν θα ήμουν χρήσιμος για τον τόπο.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με παρακίνησαν να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης, όπως δεσμεύτηκα μετά τη λήξη της Νομαρχιακής μου θητείας, πάντα μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου, της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ερώτηση για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του νέου διοικητικού κτηρίου της Περιφέρειας (Νέο Νομαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)

Κύριε Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΚΜ και του άξονα που αφορά στην εσωτερική οργάνωση της Περιφέρειας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά για την πορεία κατασκευής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του νέου κτηρίου της Περιφέρειας, ή, όπως ονομάστηκε κατά το σχεδιασμό του, του Νέου Νομαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Η Π.Κ.Μ., ως καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, έχει αναλάβει και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς τον ανάδοχο του έργου του θέματος.
Για την πλήρη ενημέρωση μας, με την παρούσα ερώτηση σύμφωνα με τον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρακαλούμε να μας κατατεθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην προετοιμασία, στη δημοπράτηση, στην αξιολόγηση, στη συμβασιοποίηση και στην εκτέλεση μέχρι σήμερα του έργου του θέματος ως προς το φυσικό και ως προς το οικονομικό αντικείμενο.

                                                                    
                                                                                                 
Θεσσαλονίκη 15-3-2012                                            

        
 Οι  Ερωτώντες Περ. Σύμβουλοι

ΜΠΟΛΑΡΗΣ  ΜΑΡΚΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΜΙΧΟΥ-ΚΟΥΓΙΑΜΗ ΑΝΝΑ
ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΙΟΡΔΑΝΑ
ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...